Subhanallahi velhamdulillahi ve la ilahe illallahu vallahu ekber. vela havle vela guvvete illabillahil aliyyil azim..
Yüceliğinde sınır olmayan Allah noksan sıfatlardam münezzehtir. Allahtan başka ilah yoktur ve tek büyük olan O'dur. Tek güç ve kuvvet sahibi Yüceler yücesi ve azamat sahibi ALLAHTIR....
HiRaNuR
Site Yöneticisi
Ruh Hali : Lakap : AyNuRRep Gücü : 1000165 Nerden : istanbul
hadisin sıhhati ne derece kuvvetli bilinmiyor. kaynak tam belirtilmemiş. tirmizi hadis kitabının hangi babındaymış bakalım gözlerimiz ile görüp öylece amel edelim. uydurma ihtimalı olabilir. sizleride uydurma hadisler ile amel etmekten sakındııryorum kardeslerim.
Subhanallahi velhamdulillahi ve la ilahe illallahu vallahu ekber
vela havle vela guvvete illabillahil aliyyil azim
Subhanallahi velhamdulillahi ve la ilahe illallahu vallahu ekber. vela havle vela guvvete illabillahil aliyyil azim..
ben şahsen bu sözlerin herkulun yapması gereken bir dua olarak yapabilirler hadismi?değilmi araştırılmadanda hadis olduğu iddiası yapmamak lazım dua olarak edilibiir BİR SÖZ
Sayın şeyh! tirmizi kaynaklı hadis olarak ifade edilmiş yazıda. Mesele dua değil ordaki latin harfler ile yazılmıs duayı zaten her namaz arkasında okuyourz. Asıl mesele peygamber sav'e isnad edilen yalan söz... ben baktım bulamadım kaynagını sizin bildiginiz muhaddisler varsa sizlerde bir sorun bakalım bulacak mıısnız?
Hz. Peygamber (s.a.s.) de şöyle buyurur: " Allah katında duadan daha şerefli bir şey yoktur." (Tirmizî, Daavat,1; İbn Mace, Dua,1) Dua aynı zamanda bir ibadettir. "Dua ibadetin ta kendisidir. " (Tirmizî, el-Bakara Sûresi Tefsiri, 16)
Efendimizden rivayet edilen yaşayışındaki bircok dua zikredilir.
Kur'ân-ı Kerim'de geçmiş peygamberlerin duaları zikredilir. Dua bu me'sur dualarla yapılabileceği gibi, kişinin kendi gönlünden kopanın anlatımı da olabilir. Ancak belli davranışlarda; meselâ kabir ziyaretlerinde, yemeklerden sonra, helâya girerken, yeni bir elbise giyerken, yolculuğa çıkarken... Hz. Muhammed (s.a.s.)'den nakledilmiş dualarla dua etmek hem sünnet, hem de daha güzeldir.
Dua eden kişi gönülden etmeli, duasında iyi şeyleri isteyerek kendisi de o doğrultuda çaba sarfetmelidir. Kişi duasında samimiyetini tavırlarıyla da ortaya koymalıdır. Meselâ duasında Allah'ın emirlerine itaat eden samimi bir müslüman olmayı ifade ediyorsa, hareketleriyle de böyle bir müslüman olma çabası içerisinde olmalıdır. Bir hadis-i şerifte şöyle buyurulmaktadır: "Biliniz ki, Allahu Teâlâ, kendisinden gafil bir kalbin duasını kabul etmez." (Tirmizî, Daavât, 64) Şüphesiz ki Allah insanın kalbinden geçenleri ve ihtiyaçlarını bilir. Ancak dil ile dua etmenin insanın kendisinin eğitilmesi konusunda etkisi vardır. Ayrıca dua Allah'ın bir emrinin yerine getirilmesidir, bir ibadettir. Kur'ân-ı Kerim'de Hak Teâlâ kendisine nasıl dua edileceğini kullarına öğretir, resûllerinin dualarını bize haber verir. Müminler önce bu dualara bakmak ve böyle dualarla Allah'ı zikretmek durumundadırlar. Gerçekten bilmediğimizi ve en güzelini öğreten Allah'tır. "... Ey rabbimiz unutur veya hata edersek bizi sorumlu tutma... " (el-Bakara, 2/286) Eyüp Aleyhisselâm,
Bu gibi konularda insanların aklını karıştırmak ve şüpheye düşürmek yanlıştır. Rivayet edilen dualar ,yapılmasında hiç bir hadis kitabında ve dua ve zikir bölümde, anlaşmazlık olmamış aksine teşvik ediçi yazılar yazılmıştır. Kardeşlerimiz bir alim değildir. Hadis bir deryadır,bunu anlıyacak ve ilim görmüş kişiler bile çelişkiye düşmüşken bizin gibi avam tabakası ile hadis konusunda ilmi olanlar ne kadar dil uzatabilir. Rabbimden bu konuda yanlış yazı ve münazerelerden ,aklı karıştırıcı olmaktan sana sığınırım.AMİN.
güller Gelişmiş üye
Ruh Hali : Lakap : güllerRep Gücü : 1693 Nerden : Dünya misafirhanesinde yolcu.
kARDEŞİM EDEB bir insanın faziletidir. ben hiç bir zaman ne şeyh lik ne de hocalık iddasında bulundum,kardeşlerimin hoca demesine bile karşı cıkmış biriyim. sizin bu davranışınızı ve saldırgan,saygısız tutumunuzu anlamaya çalışıyorum,anlam vermek zor Allah islah etsin. Site yönetimini bu davranışa karşı uyarıyorum,burası bir islamı sitedir,bizler birbirimize saygılı olacağızki,lisan-ı hal ve lisan-ı sözlerimizle örnek olalım. Karalamaki yermek,küçümseyici yazılar bizlere birşey kazandırmaz. Münazaralarda bile,haklı bile olsak karşımızdaki kardeşimizin,nefsimiz söz konusu olduğunda bile dikkatli davranmak zorunda kalabilmeyi,bunun hesabı olduğunu unutmamalıyız. Müslüman saygılıdır.büyüğüne ve küçüğüne saygıda kusur ederse,ebed dışı davranmış olur. Siz bizim kardeşimizsiniz,hangi tarik yolunu tutsanızda,farklı nazarlarımızda olabilir. bu brbirimizi kırmayı ve benim mesleğim ve gittiğim yol dogrudur demeyi gerektirecek şekilde davranmak yakışmaz. alim olsanız bile sizden daha iyi bilen birileri olabilir.kendini beğenmekve yazılarında bu tavır içine girmek ne kadar doğrudur. lütfen yazılarınızda uslublarınıza dikkat edin. Kendi namına yazmaktan Rabbime sığınırım,söz konusu okunanların yanlış akıl ve kalpte makes bulmasından korkarım. Selametle.
güller Gelişmiş üye
Ruh Hali : Lakap : güllerRep Gücü : 1693 Nerden : Dünya misafirhanesinde yolcu.
İbn Mes'ud (r.a.)'ın rivayetiyle Rasulullah (s.a.s) şöyle buyu­rur:
"Mirac'a çıkarıldığım gece İbrahim ile karşılaştım. Şöyle dedi:
-Ya Muhammed, ümmetine benden selâm söyle ve onlara bildir ki: Cennetin toprağı güzel, suyu tatlıdır. Cennette ovalar vardır. Buraların dikili ağacı: Sübhanallahi ve'l-Hamdulillahi ve lâ ilâhe illallahu vallahu ekber'dir (Allah'ı tenzih ederim, ham­dolsun Allah'a, Allah'dan başka gerçek ilâh yoktur ve yalnızca Allah büyüktür)."[1]
Ebu Hüreyre (r.a.) anlatıyor:
Bir defa kendisi, bir fidan dikmek ile meşgul iken, Rasu­lul­lah (s.a.s) oradan geçmiş ve O'na:
"Ya Ebu Hüreyre, diktiğin nedir?" diye sordu.
Ben(de):
-Kendim için bir fidan dikiyorum, dedim.
Rasulullah (s.a.s.):
"Senin için daha hayırlı bir dikilecek fidan göstereyim mi?" buyurdu.
Ebu Hüreyre (de):
-Göster ya Rasulullah! dedi.
(Bunun üzerine) Rasulullah (s.a.s.):
"Sübhanallahi ve'l-Hamdulillahi ve lâ ilâhe illallahu vallahu ekber, de. Böyle söylersen, her kelimeye karşılık cennette senin için bir ağaç dikilir."[2]