UZAT ELİNİ...GÖNLÜNÜN IŞIĞI YOLUNU AYDINLATSIN...YOLLARI AYDINLATSIN...
5 posters
Yazar
Konu: UZAT ELİNİ...GÖNLÜNÜN IŞIĞI YOLUNU AYDINLATSIN...YOLLARI AYDINLATSIN... Çarş. Mayıs 26, 2010 6:02 pm
Göz kapaklarını kapattıktan sonra “Bana aydınlığın varlığını ispat edin” diyen birine yapılacak bir şey yok.
Güneşe karşı göz kapayana siz binlerce lâmba yaksanız faydasız.
“Ben inanmıyorum, beni ikna edecek varsa gelsin tartışalım” diyene kızmadığımız gibi ümit de kesmeyiz. Uyarmaya ve uyandırmaya devam ederiz.
Birileri çıkıp “Kardeşim beni inkarımla baş başa bırak, Cehennemde yanarsam ben yanarım” derse biz onu yine de bırakmayız.
25 yaşında üniversiteyi bitirmiş, aklı başında bir delikanlı kendini yakmaya teşebbüs etse
ve aynı sözleri söylese “Demokrasi var, özgürlük var, ten ve can bana ait, dilediğim gibi yakarım” dese polis de itfaiye de ona müdahale eder.
“Biz onu bırakmayız, müdahale ederiz” derken zor ve cebir kullanırız anlamında söylemiyorum.
Kur’an ayetlerini okumaya, anlatmaya ve gözünü açmaya çalışırız.
Kalbi kapalılara hiçbir şey yapamayacağımızı biliriz ama kimin kalbinin kapanıp mühürlendiğini biz
bilmediğimizden can taşıyan her insanın iman edeceği ümidini taşırız.
İnsan yağmur gibi olmalı bence, herkesi ıslatabilmeli. . .
Rahmeti kuşanıp herkese her şeye merhamet etmeli. . .
İnsan sözünü yağmur gibi yumuşakça indirmeli kulaklara;
Kırıp dökmemeli, damla damla söylemeli, ince ince sevmeli. . .
Şefkatli olup kimseyi küçümsememeli,
hor görmemeli, kimsenin dalını kırmamalı. . . İnsan yağmur gibi, bir görünmeli bir saklanmalı. .
. Öyle ince olmalı ki, ihtiyaç duyan onu dizi dibinde bulmalı,
ihtiyaç bittiğinde hiç şikayetsiz ortalıktan kaybolmalı. . . Yağmur göklerden yere serinliktir;
Yağmur yukarıdan aşağıya minnetsiz iniştir. . .
Yağmura “rahmet” diyenlere,
yağmur damlaları sayısınca rahmet okumalı...
selam ve dua ile kardeşlerim..........****************
HiRaNuR
Site Yöneticisi
Ruh Hali : Lakap : AyNuRRep Gücü : 1000165 Nerden : istanbul
Konu: Geri: UZAT ELİNİ...GÖNLÜNÜN IŞIĞI YOLUNU AYDINLATSIN...YOLLARI AYDINLATSIN... Perş. Mayıs 27, 2010 8:32 am
güzel paylaşım emeğine sağlık Allah razı olsun
yitik sevda
Konu: Geri: UZAT ELİNİ...GÖNLÜNÜN IŞIĞI YOLUNU AYDINLATSIN...YOLLARI AYDINLATSIN... Perş. Mayıs 27, 2010 8:48 pm
emeğinize sağlık Allah razı olsun
ZemZem
Konu: Geri: UZAT ELİNİ...GÖNLÜNÜN IŞIĞI YOLUNU AYDINLATSIN...YOLLARI AYDINLATSIN... Cuma Mayıs 28, 2010 12:01 am
HARİKA ALLAH RAZİ OLSUN EMEĞİNİZE SAĞLIK!!!
güller Gelişmiş üye
Ruh Hali : Lakap : güllerRep Gücü : 1693 Nerden : Dünya misafirhanesinde yolcu.
Konu: Geri: UZAT ELİNİ...GÖNLÜNÜN IŞIĞI YOLUNU AYDINLATSIN...YOLLARI AYDINLATSIN... Cuma Mayıs 28, 2010 1:02 pm
Ey Rabbim Sen Sıkıntılarıma Karşı Hazırlığım, Musibetim Anımda Ümidim, Yalnızlığımda Arkadaşımsın Gurbetimde Dostum Kederli Anımda Beni Ferahlatansın İhtiyacım Anında Yardımıma Koşan Zor Anlarımda Sığınağımsın Beni Korkuların Karanlığından Kurtaran Aydınlığımsın. Ey Rabbim Sen Şaşkınlığımda Bana Yol Gösterensin Biliyorum Rabbim Sen Günahlarımı Bağışlayan Ayıplarımı Örten, Sıkıntılarımdan Kurtaran Kalbimi Sevginle Süsleyensin. Sen Kalbimin Hem Tabibi Hem Sevgilisisin. Sen Ki Şaşkınlara Yol Gösteriri Muhtaçlara Yardım Eder Korunmak İsteyenleri Korursun.
ALLAH’ım , Ben Senin Kulunum Kulunun Çocuğuyum. Görüyosun Ki Rabbim Sıkıntılıyım. Bildirdiğin Ve Gizlediğin Tüm İsimlerini Ve Kur-An’ı Kerim’i Kalbimin Baharı Gönlümün Nuru , Sıkıntılarımın İlacı Yap. Ruhum Susamış Suya , Kalbim Özlerseni Gözlerimi Senin Sevdiğin Şeylere Çevirdim Kulaklarımı Seni Çağıranın Ülkesine Bıraktım Ve Susayan Bir Toprak Gibi Bitkin Kaldım Kalbimi Senin Yoluna Koydum Ve Ellerimi Senin Dergahına Açtım Bundan Sonra Da Sana Gelecek Senden İsteyeceğim Güneş Ve Ay Senin Nurundan Almış Nasibini Güneş Senin Sevginden Böyle Ateş Ay Böylesine Mahzun Irmaklar Senin Hasretinden Böyle Çağlar Deniz Bu Ayrılıktan Böyle Deli Böyle Dalgalı Hep Hüzünlü Hep Ağlamaklı Kuşların Ümidi Sen Bitkilerin Neşesi Çiceklerin Rengi Sen Ve İnsanların Hiç Bitmeyen Duası Sen Mevlam Bizi Biran Olsunterketme Sevgin İçimizde Hep Uyanık Kalsın Yolun Rasul’ün Yolu Olunca Ondan Başka Kime Bel Bağlayayım Rabbim ALLAH’tır Benim Nurum Ve Kurtuluşum Ondan Gelecek Öyleyse o’nu Bırakıp Kime Gideyim Günahla Örtülmüş Varlığım İçinde Bir o’nun Özlemidir Beni Yaşatan Şefaatim o’nun Dilindeyken o’nu Bırakıp Kimi Dinleyeyim Mevla Beni Kendine Dost Seçinceye Kadar Yaşat Ve Aşkınla Yandığım Biranda Al Canımı Al Ki Ölüm Aşkımın Adı Olsun.
Ey Rabbim, Ben Ki Günahı Sevabından Çok Aklı Dünyaya Takılmış Kalbi Fani Şeylere Anmış Bir Zavallıyım Ama Sen Öyle Nur Öyle Rahmansın Öyle Güzelsin Ki Ne Olur Rabbim Senden Uzak Kalan Şu Kulunu Kendine Yakınlaştır İmanınla Dirilt. Ey Sevdiklerini Sevindirmekten Hoşlanan Rabbim Sana Açılan Ellerimi Geri Çevirme Kalbime Aşkınla Tecelli Et Ki Senden Başka Hiçbirşey Kalmasın O Kalpte Senden Başka Hiçbirşeyi Olmayacak Kadar Zengin Eyle Beni Herşeyde Seni Anmayı Herşede Seni Görmeyi Nasip Eyle. Bana İsimlerinle Güç Ver Ey Rabbim O İsimlerin Ki Kalplerin Nuru Hiçbirşeyi Olmayanlarıngururudur. Ey Rabbim Bize İsimlerinin Hakikatini Göster. Bizi Sensiz Bir An Bile Yaşatma.
güller Gelişmiş üye
Ruh Hali : Lakap : güllerRep Gücü : 1693 Nerden : Dünya misafirhanesinde yolcu.
Konu: Geri: UZAT ELİNİ...GÖNLÜNÜN IŞIĞI YOLUNU AYDINLATSIN...YOLLARI AYDINLATSIN... Cuma Mayıs 28, 2010 1:05 pm
GÜLHATUN
Konu: Geri: UZAT ELİNİ...GÖNLÜNÜN IŞIĞI YOLUNU AYDINLATSIN...YOLLARI AYDINLATSIN... Cuma Mayıs 28, 2010 8:22 pm
Sizlerden de Allah razı olsun
UZAT ELİNİ...GÖNLÜNÜN IŞIĞI YOLUNU AYDINLATSIN...YOLLARI AYDINLATSIN...