[Gündüzün uzaması 0 dak. - Bugün ezânî sâat ayarlanmaz.]
Allahım! Her türlü işte, sonumuzu hayr eyle! Bizi dünya zilletinden ve ahiret azabından muhafaza eyle! Hadîs-i şerîf
HATIRLATMA:YENİ AY’IN HİLÂLİ Receb ayının hilâli, bu gece yarısından sonra Türkiye saati ile 04.39’da ilk defa Büyük Okyanus’un güneyi, Kostarika açıkları, ABD orta bölgelerinden itibaren görülmeye başlayacaktır.
[center]AYET
Âl-i İmrân Sûresi
Medine döneminde inmiştir. 200 âyettir. Sûre, adını 33. âyette geçen “Âl-i İmrân” tamlamasından almıştır. İmrân, Hz.Mûsâ ile Hz.Hârûn’un babasıdır. Âl-i İmrân, İmrân ailesi demektir.
146- Nice peygamberler vardı ki, kendileriyle beraber birçok Allah dostları çarpıştılar; Allah yolunda başlarına gelenlerden yılgınlık göstermediler, zaafa düşmediler, boyun eğmediler. Allah sabredenleri sever. 147- Onların sözleri ancak: "Rabbimiz! Bizim günahlarımızı ve işlerimizdeki taşkınlıklarımızı bağışla ve (yolunda) ayaklarımızı diret, Kâfirler güruhuna karşı da bize yardım et!" demekten ibaretti. 148- Allah da onlara hem dünya nimetini, hem de ahiret sevabının güzelliğini verdi. Allah güzel davrananları sever. 149- Ey iman edenler! Siz eğer kâfir olanlara uyarsanız, sizi topuklarınız üstünde gerisin geriye çevirirler. O zaman büsbütün kaybedersiniz. 150- Hayır! Sizin mevlanız Allah'tır. O, yardım edenlerin en hayırlısıdır.
Günün Hadisi
Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki ;
[size=29]خَصْلَتَانِ تَجْتَمِعاَنِ في مُؤْمِنٍ
الْبُخْلُ وَسُوءُ الخُلْقِ
"İki haslet vardır ki bir mü'minde asla beraber bulunmazlar: Cimrilik ve kötü ahlak."
[/size]
Günün Duası Ey zengin olan, ey övülen, ey yoktan vâreden, ey kullarını (öldükten sonra tekrar diriltip)aslına iade eden, ey pek merhametli, ey çok sevgili Allah'ım! Helâlinden vererek bizi haramkıldığın şeylerden müstağni kıl. Tâatinle bizi ma'sıyetten de müstağni kıl. Fazl u kereminle bizi senden başkasından müstağni kıl. Allah'ım bize hakkı hakk olarak göster ve ona uymamızı bize müyesser kıl. Bize bâtılı da bâtıl olarak göster, ondan da kaçınmamızı bize nasîbeyle.Allah'ım bizi nefsimizin eline bırakma.Ya Rabbi! Bizden borcu gider ve bizi fakirlikten kurtarıp zenginleştir. Âmîn... Âmîn... Âmîn...
Günün Sözü Bir kimsede kibir varsa bu, söz söylerken soğan gibi kokar.
BİR NASİHAT
Komşusu, akrabası ve arkadaşı tarafından iyi denen kimse gerçekten iyidir.
Hz. Ömer (r.a) GÜNÜN KISASI
ANNE,AL ŞU KIRMIZI GÜLÜ SÖZLÜME VER...
genç mücahidlerimizden biri cihada gitmek üzereyken annesiyle vedalasıp helallık dilemek istedi AnneSi: evladım eger senın ölüme gittiğini bilsem kesınlıkle senin gitmene izin vermicektım ama kuranda gecen bakara süresındeki ''ALLAH YOLUNDA ŞEHİD OLANLARA ÖLÜ DEMEYİN ONLAR DİRİDİRLER LAKİN SİZ SEZMESSINIZ'' ayeti hatırıma geldiği vakit senin memnuyetle gitmene izi veriyorum dedi.yolun acık olsun oğlum dedi ve son bişi daha sölicem dedi evladım sözlün; sözlün ne olcak onun haberi yok ki senın gideceginden genç: hiç birşey demeden göğsünü acıp henuz kurumamış kıpkırmızı bir gül cıkardı ve annesine uzattı al anne: bunu ona ilet yeter dedi ve ben sağ kaldıkça bu kırmızı gülde solmayacak dedi nasıl olur evladım dedi annesi olurmu hiç öle bişi en fazla suda kalsa bile en fazla bi ay dayanır. genç gene söze başladı ANNE: SEN BAKARA SÜRESİNDEKİ AYETİ NE CABUK UNUTTUN ŞEHİDLER ÖLMEZ DİYE DEMEK O GÜLDE SOLMAYACAK DEDİ annesi baŞındaki yaşlılık yazmasıyla göz yasını sildi oğlum git git evladım git RABBİM SENIN İÇİNDEKİ CEVHERİ EKSİK ETMESİN İNŞ RABBİM senınle ve arkadaşlarınla olsun inşş yolun acık olsun dedi. daha sonra annesi o gülü genç mucahidin sözlüsüne verdi ve o genc in sözlüsü ölünceye kadar evlenmedi ona sözlü kaldı neden mi cunkü gül SOLMADİKİ......
ÇOCUKLARINIZA İSİMLER Erkek : Şadan - Kız : Şule Yemek : Sebze çorbası, İçli köfte, Salata, Revani
SAĞLIK - UZUN ÖMÜR
Bursa’nın İnegöl ilçesinde, iki kız kardeşten biri 101, diğeri ise 99 yaşını görmenin mutluluğunu yaşıyor. 101 yaşındaki Hidayet Ağsan, ilçeye bağlı Fındıklı köyündeki evinde tek başına yaşıyor. 25 yıl önce kocası Eyüp Ağsan’ı kaybeden Hidayet ninenin 6 çocuğu, 9 da torunu bulunuyor. Hidayet nine, günlük hayatında yaptıklarını, şu sözlerle anlatıyor: “Her sabah saat 5 gibi kalkar, hayvanlardan süt sağar ve kahvaltımı hazırlarım. Sofradan süt, yoğurt, peynir, zeytin ve yumurta eksik olmaz. Bunun yanı sıra gün boyunca hep çalışırım. Tarla ve ev işleriyle uğraşırım. Köydeki hava ve suyun temiz olmasının da etkisiyle kendimi hep güçlü hissediyorum. Zaman zaman aynı köyde yaşayan oğlumun bir ihtiyacı olup olmadığını sormak için ziyaret ederim. Evimde yemeğimi kendim yapıyor, bulaşığımı kendim yıkıyorum. Evin temizliğini, tarlaların bakımını da yine ben yapıyorum...” Hidayet nineden gençlere tavsiye: “Uzun yaşamak için; kesinlikle alkol kullanmayın, sigara içmeyin! Kuvvetli besinler alarak sürekli hareketli olmaya gayret edin!” Basın: 15 .12.2008
Bediüzzaman'dan VECİZE SÖZLER
*** "Allah'tan başka bütün çağırdığınız ve ibadet ettiğiniz şeyler toplansalar, bir sineği halkedemezler." Lem'alar - 241
Hakikat Damlaları *** Yapılan her iş, Allah’ın, Rasûlü’nün ve inananların teftişine arz edilebilecek şekilde yapılmalıdır. ***
DÜNYA - DÜNYANIN EN'LERİ
En yüksek şelale: Angel – Venezuela – 979 m
En uzun nehir: Nil – Afrika – 6695 km
En yüksek dağ: Everest – Asya – 8 848 m
En büyük yanardağ: Tambora – Endonezya
En büyük mağara: Carlsbad Mağarası – New Mexico - ABD
En büyük göl: Hazar Denizi - Orta Asya – 394 299 km2
En büyük ada: Grönland - Kuzey Atlantik – 2.175.597 km2
En kalabalık şehir: Tokyo-Japonya – 26 500 000 kişi
En büyük çöl: Büyük Sahra Çölü – Orta/Kuzey Afrika
En yüksek bina: Dubai-Burj Dubai - 141 kat 512 m (Bitmedi)
En uzun demiryolu tüneli: Seikan – Japonya – 53.9 km
En uzun karayolu tüneli: St.Gotthard – İsviçre-16.4 km
En uzun kanal: Panama kanalı-Panama – 81.5 km
En uzun köprü: Çin – 36 km (Katar-Bahreyn 40 km yapılıyor)
En çok konuşulan dil: Çince (mandarin)- 885 000 000 kişi
En çok ülke ile sınırı olan ülke: Çin (15 ülke ile sınırı var)
En yüksek yerleşim yeri: Webzhuan-Çin-Denizden 5.090 m yukarıda
En alçak yerleşim yeri: Calipatria, Kaliforniya – ABD - Deniz seviyesinin 54 m altında
En soğuk yer: Vostock II – -89.2 0C
En kalabalık ülke: Çin – 1 237 000 000 kişi
En geniş ülke: Rusya – 10 610 083 km2
En küçük ülke: Vatikan – 0.272 km2
En uzun kesintisiz sınır: ABD-Kanada sınırı - 6415 km