islamgezginleri
hos geldiniz lütfen üye olunuz

islamgezginleri
hos geldiniz lütfen üye olunuz

islamgezginleri
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

islamgezginleri

AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  GaleriGaleri  AramaArama  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  
En son konular
» EN ESKİ VE EN GUVENİLİR
**hidayet** Icon_minitimeCuma Şub. 10, 2017 9:51 am tarafından furkan54

» EN ESKİ VE EN GUVENİLİR
**hidayet** Icon_minitimeCuma Şub. 10, 2017 9:49 am tarafından furkan54

» Allah Kötülüğü De İyiliği De Murad Eder
**hidayet** Icon_minitimePaz Ocak 20, 2013 8:10 pm tarafından Selsebil

» Allah Her Şeyi Önceden Yazı İle Yaratır
**hidayet** Icon_minitimePaz Ocak 20, 2013 8:09 pm tarafından Selsebil

» Nefsin mertebeleri
**hidayet** Icon_minitimePaz Ocak 20, 2013 8:05 pm tarafından Selsebil

» İnsanda bir kemik hariç hepsi çürür
**hidayet** Icon_minitimeÇarş. Ara. 26, 2012 8:41 pm tarafından Selsebil

» ----İnsan----
**hidayet** Icon_minitimeÇarş. Ara. 26, 2012 8:21 pm tarafından Selsebil

» Kalbin Manevi Halleri
**hidayet** Icon_minitimeÇarş. Ara. 26, 2012 7:58 pm tarafından Selsebil

Arama

Sonuç :

Rechercher çıkıntı araştırma
Kasım 2024
PtsiSalıÇarş.Perş.CumaC.tesiPaz
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
TakvimTakvim
ONLİNE HAC REHBERİ
3D MEKANLAR

**hidayet**

3 posters
YazarMesaj
ibnimesud
Site Yöneticisi

Site Yöneticisi
ibnimesud

Ruh Hali : **hidayet** Secilm10
Rep Gücü : 391

**hidayet** Empty
MesajKonu: **hidayet**   **hidayet** Icon_minitimeÇarş. Ocak 20, 2010 10:29 pm

Yüce Allah şöyle buyuruyor:

“Allah kime hidayet ederse, işte o, hakka ulaşmıştır, kimi de hidayetten mahrum ederse artık onu doğruya yöneltecek bir dost bulamazsın.” (Kehf, 17)

“Allah kimi doğru yola iletmek isterse onun kalbini islâma açar; kimi de saptırmak isterse kalbini iyice daraltır.” (Enam, 125)

“O, bir grubu doğru yola iletti, bir gruba da sapıklık müstahak oldu.” (Araf, 30)

“Biz her peygamberi, Allah’ın izniyle, ancak kendisine itaat edilmesi için gönderdik.” (Nisa, 64)

“Kim Peygambere itaat ederse o Allah’a itaat etmiş olur.” (Nisa, 80)

"De ki: Eğer Allah'ı seviyorsanız bana uyun ki, Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın..." (3 Al-i İmran/31)

Resulullah (s.a.v) buyurdu ki:

“Güçlü mü’min Allah’a zayıf mü’minden daha hayırlı ve daha sevimli gelir. Her hayırda sana faydalı olan şeyde hırslı ol. Ve Allah’tan yardım dile. Sakın acizlik gösterme. Eğer bir şey sana isabet edecek olsa: Eğer şöyle yapsaydım, şöyle olurdu, deme. Fakat: Allah takdir etti ve O dilediğini yaptı. Çünkü “eğer” şeytan amelinin açılışıdır.” (Müslim, Kader, 34)

Numan b. Beşir'in yaptığı bir konuşmada şöyle dediğini Amir'den rivayet eder:

"Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem'in şöyle dediğini işittim:

Birbirini sevmede, acımada ve şefkat göstermede müminler bir vücut gibidirler. Bir tarafı rahatsız olunca, vücudun bütün organları ateş ve uykusuzlukla onun acısına ortak olurlar". (Buhârî (106437), Müslim (4/1999), Ahmed (4/270)

"Şeytanların kime indiğini size haber vereyim mi? de. Onlar, günahkar iftiracıların hepsine iner. Bunlar Şeytanlara kulak verirler, çoğu yalancıdırlar." (26 Şuara/221-223)

"Şüphesiz münafıklar Allah'ı aldatmağa çalışırlar, oysa O, onlara aldatmanın ne olduğunu gösterecektir. Onlar namaza tembel tembel kalkarlar, insanlara gösteriş yaparlar, ne onlarla, ne de bunlarla olur, ikisi arasında bocalayarak Allah'ı pek az anarlar. Allah'ın saptırdığı kimseye yol bulamayacaksın." (4 Nisa/142-143)

"Bir şehri yok etmek istediğimiz zaman, şımarık varlıklılarına emrederiz, fasıklık yaparlar. Artık o şehir yok olmayı hak eder. Biz de onu yerle bir ederiz." (17 İsra/ 16)

"Allah bozgunculuğu (fesadı) asla sevmez." (2 Bakara/205)

"Allah iman edenlerin dostudur, onları karanlıklardan aydınlığa çıkarır." (2 Bakara/257)

Allahım sapan ve sapdıran şeytanlardan sana sıgınırım bilerek ve ya bilmeden işledigim günahlarımı bagışla ve bizim canımızı ancak dogru sözlü Müslümanlar olarak al Amin
kitaptan derlemeibnimesud
http://darulislam.pforum.biz/forum.htm
güller
Gelişmiş üye
Gelişmiş üye
güller

Ruh Hali : **hidayet** Sakin10
Lakap : güller
Rep Gücü : 1693

**hidayet** Empty
MesajKonu: Geri: **hidayet**   **hidayet** Icon_minitimePerş. Ocak 21, 2010 2:16 pm

Hz Bilalin hidayete sevinmesi:

Bilâl için size verdim
Hz. Ebû Bekir'in kölesi Âmir, onun ticaret işlerini yapardı. Çok para kazanırdı. Yanında şahsî malından başka, on bin altını vardı. Ebû Bekir-i Sıddîk'ın önemli bir yardımcısı olup, her işini yürütürdü. Fakat, kâfir idi. Îmân etmiyordu. Bunun üzerine Hz. Ebû Bekir buyurdu ki:- Âmir'i bütün malı ve paraları ile, Bilâl için size verdim.Ümeyye bin Halef ve diğer müşrikler çok sevinip, "Ebû Bekir'i aldattık" dediler.Hz. Ebû Bekir, hemen Bilâl-i Habeşî'nin üzerine koydukları ağır taşları üzerinden alıp, ayağa kaldırdı. Ağır işkenceler sebebiyle çok halsizleşmişti. Elinden tutup doğruca sevgili Peygamberimizin huzuruna getirerek dedi ki:- Yâ Resûlallah! Bilâl'i bugün Allah rızâsı için âzâd ettim,Resûlullah efendimiz çok sevindi. Ebû Bekir-i Sıddîk'a çok duâ buyurdu.Hürriyetine kavuşan Bilâl-i Habeşî hazretleri, derhal Allahü teâlânın Resûlünün hizmetine koştu. Vefâtlarına kadar da, hizmetlerinden ayrılmadı. İzin verildiği halde, Habeşistan'a gitmedi. Ancak sevgili Peygamberimizle birlikte, Medine'ye hicret (göç) ettiler.Hicretten sonra Bilâl-i Habeşî hazretleri, birgün Mescid-i Nebî'de iken büyük bir neş'e içinde coşuyor, yerinde duramıyor, oynuyordu. Hz. Ömer bu hâlini görünce sordu:- Yâ Bilâl, bu hâlin nedir? Burasının mescid olduğunu unuttun mu?- Benim hâlimde ne var ki? İstersen gidip hâlimi Resûlullaha arz edelim, yanlışım varsa tevbe ederim ve bir daha yapmam.

Ben oynamayım da...
Beraberce Resûlullahın huzûruna gittiler. Hz. Ömer, Peygamber efendimize durumu arz etti:- Yâ Resûlallah, Bilâl, mescidin huşû'unu bozuyor. Burada neş'elenip coşuyor, oynuyor.Peygamber efendimiz Hz. Bilâl'e sordu:- Yâ Bilâl, böyle neş'eli olmanın sebebi nedir?- Yâ Resûlallah, cenâb-ı Hak bana hidâyet nasip etti. Ben bir köleydim. Mekke'nin ileri gelenlerinden nice kimseler bu saâdete eremediler. Ebedî saâdetten mahrûm kaldılar. Onlara hidâyet nasip olmadı. Ben neş'elenmiyeyim de kim neş'elensin? Ben oynamıyayım da kim oynasın?- Bilâl'e dokunmayın! Sevinip neş'elensin.
http://www.hakikatdamlalari.net/
HiRaNuR
Site Yöneticisi

Site Yöneticisi
HiRaNuR

Ruh Hali : **hidayet** Geveze10
Lakap : AyNuR
Rep Gücü : 1000165

**hidayet** Empty
MesajKonu: Geri: **hidayet**   **hidayet** Icon_minitimeSalı Mart 30, 2010 7:35 am

Cool
http://darulislam.pforum.biz/forum.htm
güller
Gelişmiş üye
Gelişmiş üye
güller

Ruh Hali : **hidayet** Sakin10
Lakap : güller
Rep Gücü : 1693

**hidayet** Empty
MesajKonu: Geri: **hidayet**   **hidayet** Icon_minitimeSalı Mart 30, 2010 4:05 pm

HZ Bilal çoştu yüreğimiz aşk ile doldu,
İman kapısını kullara vermeyene hamd oldu,
İman nuru ile dolanlara lutuf kapıları açan oldu,
Bilen bilsin bilmeyen anlatsın İmanNURU Rabbimben doldu.
http://www.hakikatdamlalari.net/

**hidayet**
1 sayfadaki 1 sayfası