Konu: Tövbe Nasıl Kabul Olunur Perş. Ocak 21, 2010 3:59 pm
Es salamunaleyküm Rahmetullahu Ve Bereketuhu...
Rahman ve Rahim olan c.c ahiret gününe kadar tövbe kapıları açıkdır ve tövbeler kabul olunur buyuruyor. Peki her tövbe Rahman ın İzzet-i Dergahında kabul görürmü? Veyahut kabul görmesi için ne yapmalı, nasıl tövbe etmeli insan.
Tövbenin kabul olabilmesi için en önemli şart samimiyet ve kararlılıkdır elbette.Tövbe ettiğiniz bir günahı bir cürümü yeniden işlememenin adıdır samimiyet aslında.Nasıl tövebe etmeliyiz öyleyse Rahmana.
Önce açacaksın ellerini ama öyle bir açacaksın sanki biri getirsede koysa aguçlarına dünyayı sıgacak.En baştan başlayacaksın samimi olmaya ve diyeceksinki Ya Rab ben acizim, ben fakirim, ben bir garib dilenciyim, ben aptalım geldim İzzet-i dergahına senden af dileniyorum. Ama öyle bir Yarab diyeceksin sema inleyecek Melekler gıbda edecek sana öyle ki içten dieceksin. Sonra damla damla göz yaşların süzülecek yanaklarına yaptıklarını hatırlayınca.Ama öyle bir akıtacaksın ki gözyaşlarını görenler basit gözyaşları sanacak belki ama sen bileceksin aslında akanların sadece su olmadıgını. Akanlarının kalbinin kiri ve pası oldugunu bileceksin. Yani adeta yıkayacaksın pas tutmuş kalbini gözyaşlarınla. Yıkayacaksın ki el uzatamayasın bir daha asla harama.Yıkayacaksın ki bir daha dönmeyesin Rabbinin seni çıkardıgı bataklıga.
İşte ey nefsim ve nefislerimiz böyle tövbe edilir Rahman a böylesi yakışır Müslüman olana.
By gölge/formislam
Selsebil
Site Yöneticisi
Ruh Hali : Lakap : islamgezginleriRep Gücü : 1396 Nerden : Topraktan
Konu: Geri: Tövbe Nasıl Kabul Olunur Perş. Ocak 21, 2010 4:38 pm
Rabbim razı olsun anlamlı bir paylaşım...
HiRaNuR
Site Yöneticisi
Ruh Hali : Lakap : AyNuRRep Gücü : 1000165 Nerden : istanbul
Konu: Geri: Tövbe Nasıl Kabul Olunur C.tesi Ocak 23, 2010 7:51 pm