Dünyada son 100 yılın en sıcak kışı (2006-2007) - Fırtına - Lozan Antlaşması'nın, ABD Kongresi'nce reddi (1928)
[Gündüzün uzaması 2 dak. - Ezânî sâat 1 dakika geri alınır.]
[/center]
Cahil kimseler, ilimle birbirine karşı övünürler. Onların ilimden nasibi sadece övünmeleridir. Ka'b-ül-Ahbâr Rahmetullahi Aleyh
ÂYET Bakara Sûresi
Medine'de inmiştir. 286 ayettir. Kur'an'ın en uzun süresidir. Adını, 67-71. ayetlerde yahudilere kesmeleri emredilen sığırdan alır. Yalnız 281.ayeti Veda Haccında Mekke'de inmiştir. İnanca, ahlaka, ve hayat nizamına dair hükümlerin önemli bir kısmı bu sürede yer almıştır.
31- Ve Âdem'e isimlerin hepsini öğretti, sonra onları meleklere gösterip: "Haydi davanızda sadıksanız bana şunları isimleriyle haber verin." dedi.
32- Dediler ki: "Yücesin sen (ya Rab!). Bizim, senin bize öğrettiğinden başka bir bilgimiz yoktur. Şüphesiz sen bilensin, hakîmsin".
33- (Allah): "Ey Âdem, bunlara onları isimleriyle haber ver." dedi. Bu emir üzerine Âdem onlara isimleriyle onları haber verince, (Allah): "Ben size, ben göklerin ve yerin gayblarını bilirim, sizin açıkladığınızı da,
içinizde gizlediğinizi de bilirim" dememiş miydim?" dedi.
34- Ve o zaman meleklere: "Âdem'e secde edin!" dedik, hemen secde ettiler. Yalnız İblis dayattı, kibrine yediremedi, inkârcılardan oldu.
35- Dedik ki: "Ey Âdem, sen ve eşin cennette oturun, ikiniz de ondan dilediğiniz yerde bol bol yeyin, fakat şu ağaca yaklaşmayın, yoksa zalimlerden olursunuz."
GÜNÜN HADİSİ اِتَّقُوا اللَّهَ رَبَّـكُمْ وَصَلُّوا خَمْسَـكُمْ وَصُومُوا شَهْرَكُمْ وَأدُّوا زَكَاةَ أمْوَالِكُمْ وَأطِيعُوا ذَاأمْرِكُمْ تَدْخُلُوا جَنَّةَ رَبِّـكُمْ Rabbinize karşı gelmekten sakının, beş vakit namazınızı kılın, Ramazan orucunuzu tutun, mallarınızın zekatını verin, yöneticilerinize itaat edin(Böylelikle) Rabbinizin cennetine girersiniz
Tirmizî, Cum’a, 80
~~~
Allahumme salli ve sellim ve barik ala seyyidina Muhammed ve ala âlihi ve ashâbihi ve sellim
Günün Duası
Namazdan Sonra Duâ
Peygamberimiz -sallallahu aleyhi ve sellem- namaz kıldıkları zaman sağ eliyle başlarını meshederler ve:
Kendisinden başka ilâh bulunmayan Allah'ın adıyle. Rahman ve Rahîm ancak O'dur. Benden üzüntüyü düşünceyi ve hüznü gider ey Rabbim!" (8) derlerdi. "Farz namazı kıldığınız zaman, her bir farz namazdan sonra on defa:
deyiniz. Böyle diyene bir köle azâd etmiş gibi ecir yazılır." (9) buyururlardı.
- Ölüyorsun, çoluk çocuğu birine emanet etmeyecek misin? Dediler. O da: - Onları acizlere emanet edemem, Allah’tan utanırım, buyurdu.• Salih bin Mismar’a (r.aleyh):
BİR NASİHAT NASIL İSTERSEN ÖYLE YAŞA, FAKAT BİL Kİ BİR GÜN MUTLAKA ÖLECEKSİN. KİMİ SEVERSEN SEV AMA UNUTMAKİ BİR GÜN ONDAN AYRILACAKSIN. DİLEDİĞİN GİBİ DAVRAN, LAKİN ŞU DA HER ZAMAN HATIRINDA OLSUN Kİ, HER YAPTIĞININ KARŞILIĞINI MUTLAKA GÖRECEKSİN._
ÇOCUĞUNUZA İSİMLER Erkek : Rasim - Kız : Nermin
-- BİR KISSA GERÇEK YOLCU
Hayatı daha yakından tanımak için dünyayı dolaşmaya çıkan meraklı bir genç, gezdiği ülkelerden birinde meşhur bir âlimi ziyarete gider. Seyyah, âlimin yaşadığı evde, duvarların kitaplarla dolu olduğunu görür. Çok şaşırır tabii. Bir mânâ da veremez. Yerde bir kilim, duvar dibinde yatak olarak kullanılan basit bir sedir, ortada ise bir masa ve sandalyeden başka hiçbir şey yoktur. Merakla sorar: - Neden hiç eşyanız yok? Âlim, eliyle olanları göstererek cevap verir: - Var ya işte!.. - Ne bileyim? Koltuklarınız, kanepeleriniz, büfeleriniz... Onlar nerede? Âlim bu soruya bir soru ile karşılık verir: - Bak evlâdım, senin de fazla bir şeyin yok. Yalnızca, sırtında taşıdığın küçük bir çantan var. Peki, senin eşyaların nerede? Genç, bu beklemediği soruyu şöyle cevaplar: - Ama görüyorsunuz, ben yolcuyum... Âlim, tebessüm ederek hak verircesine başını sallarken der ki: - Ben de öyle yavrum!.. Ben de ahiret yolcusuyum...
YURDUMUZ - 1000 KİŞİYE 92 ARAÇ
Türkiye son 5-6 yılda hemen her alanda hızlı bir kalkınma hamlesi gösterdi. Bu durum, ülkenin beşerî, sosyal ve ekonomik verilerine de yansıdı. Kişi başına düşen elektrik tüketiminden otomobil sahipliğine ve yolların uzunluğuna kadar pek çok kategoride hızlı bir gelişme yaşandı.
Türkiye'nin gelişmişlik haritası
Kategori
200220052007
Kadınlarda ortalama ömür
73.2
73.8
74.2
Erkeklerde ortalama ömür
68.4
68.9
69.3
Karayolu uzunluğu (Bin km)
61.9
62.0
62.4
Otoyol uzunluğu (Bin km)
1.9
1.9
2.0
Demiryolu uzunluğu (Bin km)
8.7
8.7
8.7
Bin kişiye düşen otomobil
66.1
78.1
91.7
Kişi başı elektrik tüketimi (Bin kwh)
1.5
1.8
2.2
Kaynak: Dış Ticaret Müsteşarlığı ve TÜİK
Bediüzzaman'dan VECİZE SÖZ.
Senin hakkın medih değil istiğfardır, nedâmettir. Sözler - 230
Hakikat Damlaları *** [center]Yazdıklarını, okuduklarını ve konuştuklarını nefse mal edenler, yaptıklarının hiçbir tesiri olmayacağını baştan kabullenmelidirler. ***
öyle bir insan ol ki! öldüğünde düşmanın bile ağlasın->>>