Allahü azim-üş-şan razı etmek için Kelime-i şehadet getirelim
+3
Gürkan
HiRaNuR
güller
7 posters
Yazar
Ruh Hali : Lakap : güllerRep Gücü : 1693 Nerden : Dünya misafirhanesinde yolcu.
Konu: Allahü azim-üş-şan razı etmek için Kelime-i şehadet getirelim Cuma Şub. 05, 2010 1:00 pm
Kelime-i şahadet ‘’eşhedüen la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve resulüh.’’ demektir Şehadeti söylemenin 130 kadar faydası vardır. Bunlardan 30 tanesi şunlardır:
Dünyada olan 5 fayda 1- Adı güzel çağrılır 2- İslamın emir ve yasakları kendisine farz olur. 3- Cezadan ve aşağılanmaktan kurtulur. 4- Allahü azim-üş-şan ondan razı olur. 5- Cümle müminler ona muhabbet eder.
Ölürken olan 5 fayda 1- Azrail aleyhisselam ona güzel suretle gelir. 2- Yağdan kıl çeker gibi ruhunu alır. 3- Cennet kokuları gelir. 4- Müjdeci melekler gelir 5- Merhaba yâ mümin! Sen cennetliksin denir.
Kabirde olan 5 fayda 1- Kabri geniş olur. 2- Münker ve Nekir güzel suretle gelir. 3- Bir melek ona bilmediğini talim eder( öğretir ) 4- Allahü azim-üş-şan bilmediğini hatırına getirir. 5- Cennetteki makamı görünür.
Arasat’ta olan 5 fayda 1- Sual ve hesabı kolay olur. 2- Kitabı sağından verilir. 3- Mizanda sevabı ağır gelir. 4- Arş’ın altında gölgelenir. 5- Sıratı yıldırım gibi geçer.
Cehennemde olan 5 fayda 1- Cehenneme girerse Cehennem ehli gibi gözleri gök olmaz. 2- Şeytanı ile çatışmaz. 3- Ellerine ateşten kelepçe boynuna zincir vurulmaz. 4- Hamim suyundan içirilmez. 5- Ebedi cehennemde kalmaz.
Cennette olan 5 fayda 1- Cümle melekler ona selam verir. 2- Sıdıklar ile refik olur. 3- Ebedi cennette kalır. 4- Allahü teala ondan razı olur. 5- Allahü tealanın cemalini görür.
Eşhedu en la ilahe ill ve eşhedü enne Muhammeden abduhu ve Resuluhu
güller Gelişmiş üye
Konu: Geri: Allahü azim-üş-şan razı etmek için Kelime-i şehadet getirelim Cuma Şub. 05, 2010 1:00 pm
KELİME-İ ŞEHADET'TE ALLAH(cc)'A NE SÖZ VERDİK?.....
Click this bar to view the full image.
EŞHEDU: Şahitlik ediyorum,söz veriyorum ve yemin ediyorum ki,
EN LA İLAHE: Allah(cc)'dan başka kanun koyan hiç bir gücü kabul etmeyecek ve Allah(cc)'dan başka kendisine kulluk yapılan her şeyi reddedeceğim.
Nefsimin arzu ve isteklerine tabi olmayacak, paraya ve kadına tapmayacak, zefklerimin peşinden sürüklenmeyeceğim. Irkçılık yapmayacak,"izm"lere, ideolojiler, sentezler ve düzenlere tabi olmayacağım. İslam'dan başka tüm dünya görüş ve doktrinlerini reddedeceğim.
Kendisini ilahlaştıran ve kendisini insanlara önder diye takdim eden pis putları ' önder'olarak kabul etmeyeceğim. Heykele ve puta tapmayacak, putlaştırılan varlıklara itibar etmeyecek, ilahlaştırılmaya çalışılan hiç bir ilahı ' ilah ' olarak kabul etmeyeceğim.
Allah(cc)'ın doslarını dost, düşmanlarını düşman bilecek Allah(cc)'ın razı olmadığı hiç bir kişi, kuruluş, toplum ve toplulukla yardımlaşmayacağım.
İslam adına ortaya çıkan ve İslam'ı saptıran, Şeriatı inkar eden düzenin düzenbaz hocalarına, müftülerine, diyanet başkanlarına, namaz kıldırma memurlarına inanmayacağım.
Makam, mevki, şan ve şöhret peşinde koşmayacak ve beni Allah(cc)'ın hükümlerine başkaldırtan başta şeytan olmak üzere, hiç bir varlığa aldanmayacağım. Piyasadaki fuzuli şeyhlere aldanmayacağım. Kendisine bir şey sorulduğu zaman susan, konuşmayan; konuştuğunda da, İslam'ı saptıran sahtekar şeyhlere inanmayacağım.
Allah(cc)'dan başkasından yardım istemeyecek, kabirlerdeki ölülerden medet beklemeyecek; muskaya ,muskacıya, falcıya ve gelecekten haber veren hiç kimseye inanmayacağım.
Allah(cc)'dan başkasından rızık beklemeyecek ve bana nasib olarak gelecek olanlar konusunda Tağutları Allah(cc)'a ortak koşmayacağım.
İslam'a aykırı hiç bir tüzüğü kabul etmeyeceğim. İslam'a aykırı hiç bir kanun tarafından yönetilmeye razı olmayacağım. Hiç bir sporcuyu ve partiyi putlaştırmayacağım
İLLALLAH: (Ya Rabb!) Ancak senin hükmüne, kanunlarına, yani ilahlığına inanacağım. Senin kanunlarına göre hayatımı düzenleyeceğim.
Senin kanunlarına göre yönetecek ve yönetileceğim. Senden başkasına kulluk yapmayacağım.Yaratıcı olarak seni tanıdığım gibi, yönetici olarakta seni tanıyacağım.
Yaşamış olduğum sürece senin şeriatının yeryüzünde hakim kılınması için gayret edecek, nefsimi, malımı ve canımı senin yoluna feda edeceğim. Sadece senin şeriatına tabi olacağım. Yaptığım her işte senin rızanı arayacak ve senin razı olduğun kullardan olacağım.
VE EŞHEDU: Ve yine şahitlik ediyorum, söz veriyorum ve yemin ediyorum ki
ENNE MUHAMMEDEN ABDUHU VE RASULÜH: Tüm insanlığa örnek, önder ve rahmet olarak gönderdiğin nebin Muhammed S.A.V. senin kulun ve elçindir.
Hayatım boyunca kendime sadace onu önder ve örnek bilecek, O'dan başkasını önüme katmayacağım. Muhammed S.A.V. in Kuran'ı hayatına aktardığı şekilde ben de hayatıma aktaracak; O'nun küfre karşı verdiği tavizsiz mücadeleyi de kendime prensib edinip tüm davranışlarımı O'nun bize tebliğ ettiği Allah(cc)'ın vahyine göre düzenleyeceğim. Eşhedu en la ilâhe illâllah ve eşhedu enne Muhammeden abduhu ve rasuluhu
güller Gelişmiş üye
Konu: Geri: Allahü azim-üş-şan razı etmek için Kelime-i şehadet getirelim Cuma Şub. 05, 2010 1:01 pm
HiRaNuR
Site Yöneticisi
Ruh Hali : Lakap : AyNuRRep Gücü : 1000165 Nerden : istanbul
Konu: Geri: Allahü azim-üş-şan razı etmek için Kelime-i şehadet getirelim C.tesi Şub. 06, 2010 8:53 pm
En son HiRaNuR tarafından C.tesi Mart 20, 2010 7:08 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Gürkan
Site Yöneticisi
Ruh Hali : Lakap : GürkanRep Gücü : 145 Nerden : Aksaray
Konu: Geri: Allahü azim-üş-şan razı etmek için Kelime-i şehadet getirelim Paz Şub. 07, 2010 9:58 am
HiRaNuR
Site Yöneticisi
Konu: Geri: Allahü azim-üş-şan razı etmek için Kelime-i şehadet getirelim C.tesi Şub. 13, 2010 4:40 pm
En son HiRaNuR tarafından C.tesi Mart 20, 2010 7:09 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
güller Gelişmiş üye
Konu: Geri: Allahü azim-üş-şan razı etmek için Kelime-i şehadet getirelim Perş. Şub. 18, 2010 5:01 pm
Selsebil
Site Yöneticisi
Ruh Hali : Lakap : islamgezginleriRep Gücü : 1396 Nerden : Topraktan
Konu: Geri: Allahü azim-üş-şan razı etmek için Kelime-i şehadet getirelim Perş. Şub. 18, 2010 5:26 pm
güller Gelişmiş üye
Konu: Geri: Allahü azim-üş-şan razı etmek için Kelime-i şehadet getirelim Cuma Şub. 19, 2010 12:21 pm
Selsebil
Site Yöneticisi
Ruh Hali : Lakap : islamgezginleriRep Gücü : 1396 Nerden : Topraktan
Konu: Geri: Allahü azim-üş-şan razı etmek için Kelime-i şehadet getirelim Cuma Şub. 19, 2010 2:04 pm
HaZaN
Site Yöneticisi
Ruh Hali : Lakap : HaZaNRep Gücü : 656
Konu: Geri: Allahü azim-üş-şan razı etmek için Kelime-i şehadet getirelim Cuma Mart 19, 2010 9:08 am
volkan
Konu: Geri: Allahü azim-üş-şan razı etmek için Kelime-i şehadet getirelim C.tesi Mart 20, 2010 6:53 pm
Arkadaşlar kelimeyi şehadet yazmışsınız ama bunu bilerek mi yazdınız ,yoksa kopyala tarzında mı böyle olmuş içinde bir tanesi doğrudur diğerleri yanlış tır.
HiRaNuR
Site Yöneticisi
Konu: Geri: Allahü azim-üş-şan razı etmek için Kelime-i şehadet getirelim C.tesi Mart 20, 2010 7:09 pm
HiRaNuR
Site Yöneticisi
Konu: Geri: Allahü azim-üş-şan razı etmek için Kelime-i şehadet getirelim C.tesi Mart 20, 2010 7:12 pm
volkan demiş ki:
Arkadaşlar kelimeyi şehadet yazmışsınız ama bunu bilerek mi yazdınız ,yoksa kopyala tarzında mı böyle olmuş içinde bir tanesi doğrudur diğerleri yanlış tır.
dikkatli yelerimizden birisiniz Allah razı olsun uyardığınız için düzeltilmiştir inşaAllah
volkan
Konu: Geri: Allahü azim-üş-şan razı etmek için Kelime-i şehadet getirelim C.tesi Mart 20, 2010 8:24 pm
Yaww kardeşim bu konuya cevap yazmak istemedik hiç ama her defasında gözümüze burası gelmeye başladı.Yazalım dedik ama özür diliyoruz şimdiden.. Bakınız biz şuan kelimeyi şehadet getiremiyoruz daha,neden diye soracaksınız bize,dinleyin bakalım şimdi.Bakın la yoktur,ilahe ilah yoktur diyoruz daha başta,biz buradan ileriye geçemiyoruz ki nasıl devamını getirelim bi deyin bize..İçimizde ilah yoktur derken bakın bakalım içimizde ilahlarımız yani putlarımız var mıdır?Yokmudur ?Sizde belki yoktur ama,bakın bizde neler varken bu sözün devamını söylüyemiyoruz.İçimizde öfke,kin,nefret,haset,cimrilik,bencillik,dedi kodu varken ve bunları terk edememişken bizde bunları sahiplenmişken terk edemiyorken,hele birde iş güç ,alacak verecek,evlat,hanım,bey,para,araba vs,vs bunları sahiplenmişken ve terkini yapamazken nasıl ilah yok diyeceğimizi bilemiyoruz,kimi nasıl neden kandırıyorum diyorken nasıl yapam bunları bize bir diyebilirseniz,bizde kelimeyi tevhid,şehadet,şahit olmayı yapalım.Çok özür diliyoruz kendimizi bunların dışında göremiyoruz,bize kızmayın ama bizdeki hasletler bunlar biz daha yeni bunların bilincine varabildik,inanın ki imtihanlar çok zorlu geçiyor .Bunların terkini ve terkininde terkini kendimize oturtmaya gayret ediyoruz...Saygılar arkadaşlar...
HaZaN
Site Yöneticisi
Konu: Geri: Allahü azim-üş-şan razı etmek için Kelime-i şehadet getirelim Paz Mart 21, 2010 12:29 pm
Eşhedu en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abduhu ve Resuluh
HaZaN
Site Yöneticisi
Konu: Geri: Allahü azim-üş-şan razı etmek için Kelime-i şehadet getirelim Ptsi Mart 29, 2010 12:07 pm
basiret
Konu: Geri: Allahü azim-üş-şan razı etmek için Kelime-i şehadet getirelim Ptsi Mart 29, 2010 4:33 pm
güller demiş ki:
EŞHEDU: Şahitlik ediyorum,söz veriyorum ve yemin ediyorum ki,
[/size]
dogru kardesim ama biz nasil sôz verecegimizi bilemiyoruz, $ahitlik etmek için gôrmek gerek, Allahtan baska ilah yok evet ba$ka ilah yok ama ilahi görmüyoruz, nasil $ahit edecegiz, çocuklara izah etmek istedik geçen, takildik buraya çocuklara $ahitligi anlatirken biz cevabini bilemedik ve çocuklara anlatamadik, gûlünç bir duruma dü$tûk ya hu
Eşhedu en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abduhu ve Resuluh
HiRaNuR
Site Yöneticisi
Konu: Geri: Allahü azim-üş-şan razı etmek için Kelime-i şehadet getirelim Cuma Nis. 02, 2010 2:28 pm
HaZaN
Site Yöneticisi
Konu: Geri: Allahü azim-üş-şan razı etmek için Kelime-i şehadet getirelim C.tesi Nis. 03, 2010 10:28 am
Allahü azim-üş-şan razı etmek için Kelime-i şehadet getirelim