islamgezginleri
hos geldiniz lütfen üye olunuz

islamgezginleri
hos geldiniz lütfen üye olunuz

islamgezginleri
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

islamgezginleri

AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  GaleriGaleri  AramaArama  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  
En son konular
» EN ESKİ VE EN GUVENİLİR
3-MART-2010 Icon_minitimeCuma Şub. 10, 2017 9:51 am tarafından furkan54

» EN ESKİ VE EN GUVENİLİR
3-MART-2010 Icon_minitimeCuma Şub. 10, 2017 9:49 am tarafından furkan54

» Allah Kötülüğü De İyiliği De Murad Eder
3-MART-2010 Icon_minitimePaz Ocak 20, 2013 8:10 pm tarafından Selsebil

» Allah Her Şeyi Önceden Yazı İle Yaratır
3-MART-2010 Icon_minitimePaz Ocak 20, 2013 8:09 pm tarafından Selsebil

» Nefsin mertebeleri
3-MART-2010 Icon_minitimePaz Ocak 20, 2013 8:05 pm tarafından Selsebil

» İnsanda bir kemik hariç hepsi çürür
3-MART-2010 Icon_minitimeÇarş. Ara. 26, 2012 8:41 pm tarafından Selsebil

» ----İnsan----
3-MART-2010 Icon_minitimeÇarş. Ara. 26, 2012 8:21 pm tarafından Selsebil

» Kalbin Manevi Halleri
3-MART-2010 Icon_minitimeÇarş. Ara. 26, 2012 7:58 pm tarafından Selsebil

Arama

Sonuç :

Rechercher çıkıntı araştırma
Kasım 2024
PtsiSalıÇarş.Perş.CumaC.tesiPaz
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
TakvimTakvim
ONLİNE HAC REHBERİ
3D MEKANLAR

3-MART-2010

2 posters
YazarMesaj
medahms
Co-Admin
Co-Admin
medahms

Ruh Hali : 3-MART-2010 Secilm10
Lakap : med-sa
Rep Gücü : 449

3-MART-2010 Empty
MesajKonu: 3-MART-2010   3-MART-2010 Icon_minitimeÇarş. Mart 03, 2010 4:35 pm

Selamün Aleyküm.

3
MART
2010
3-MART-2010 Aaaaaws0wc0
3-MART-2010 637b7fbd21646075604265037748f8063-MART-2010 484975az4grljt6zvn93-MART-2010 637b7fbd21646075604265037748f806

3-MART-2010 137cd051fdfe

3-MART-2010 44c865c131ed355a83cddfcqj3 3-MART-2010 44c865c131ed355a83cddfcqj3
[center]Hicrî Kamerî : 17 REBÎ'UL-EVVEL 1431

[b]

3-MART-2010 124858xntsco1sl7vk7
[/b]

Hicrî Şemsî : 1387

Rûmî : 18 Subat 1425

Kasım : 116

3-MART-2010 Thtts6

[center]Çarşamba
Osmanlı Hânedanının sınır dışı edilmesi (1924) - Hilâfet'in kaldırılması ve Diyânet İşleri Başkanlığının kurulması (1924)
[/center]

3-MART-2010 3b91d7e00dzo9ge5

[Gündüzün uzaması 2 dak. - Ezânî sâat 1 dakika geri alınır.]

3-MART-2010 X1pjzf2ryhxrwtsbre9koxtft93-MART-2010 X1pjzf2ryhxrwtsbre9koxtft9

Bol yemek yedirmek, herkese selâm vermek ve dine uygun konuşmak, mağfireti gerektiren sebeplerdendir. Hadîs-i şerîf

3-MART-2010 Blmrdrose2za8qr73-MART-2010 Blmrdrose2za8qr73-MART-2010 Blmrdrose2za8qr73-MART-2010 Blmrdrose2za8qr73-MART-2010 Blmrdrose2za8qr7

ÂYET
Bakara Sûresi
3-MART-2010 Bismillah

[/center]
Medine'de inmiştir. 286 ayettir. Kur'an'ın en uzun süresidir. Adını, 67-71. ayetlerde yahudilere kesmeleri emredilen sığırdan alır. Yalnız 281.ayeti Veda Haccında Mekke'de inmiştir. İnanca, ahlaka, ve hayat nizamına dair hükümlerin önemli bir kısmı bu sürede yer almıştır.
3-MART-2010 Bismr62mz4ce

1. أَلَمْ تَرَ إِلَى الْمَلإِ مِن بَنِي إِسْرَائِيلَ مِن بَعْدِ مُوسَى إِذْ قَالُواْ لِنَبِيٍّ لَّهُمُ ابْعَثْ لَنَا مَلِكًا نُّقَاتِلْ فِي سَبِيلِ اللّهِ قَالَ هَلْ عَسَيْتُمْ إِن كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ أَلاَّ تُقَاتِلُواْ قَالُواْ وَمَا لَنَا أَلاَّ نُقَاتِلَ فِي سَبِيلِ اللّهِ وَقَدْ أُخْرِجْنَا مِن دِيَارِنَا وَأَبْنَآئِنَا فَلَمَّا كُتِبَ عَلَيْهِمُ الْقِتَالُ تَوَلَّوْاْ إِلاَّ قَلِيلاً مِّنْهُمْ وَاللّهُ عَلِيمٌ بِالظَّالِمِينَ
  2. وَقَالَ لَهُمْ نَبِيُّهُمْ إِنَّ اللّهَ قَدْ بَعَثَ لَكُمْ طَالُوتَ مَلِكًا قَالُوَاْ أَنَّى يَكُونُ لَهُ الْمُلْكُ عَلَيْنَا وَنَحْنُ أَحَقُّ بِالْمُلْكِ مِنْهُ وَلَمْ يُؤْتَ سَعَةً مِّنَ الْمَالِ قَالَ إِنَّ اللّهَ اصْطَفَاهُ عَلَيْكُمْ وَزَادَهُ بَسْطَةً فِي الْعِلْمِ وَالْجِسْمِ وَاللّهُ يُؤْتِي مُلْكَهُ مَن يَشَاء وَاللّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ
  3. وَقَالَ لَهُمْ نِبِيُّهُمْ إِنَّ آيَةَ مُلْكِهِ أَن يَأْتِيَكُمُ التَّابُوتُ فِيهِ سَكِينَةٌ مِّن رَّبِّكُمْ وَبَقِيَّةٌ مِّمَّا تَرَكَ آلُ مُوسَى وَآلُ هَارُونَ تَحْمِلُهُ الْمَلآئِكَةُ إِنَّ فِي ذَلِكَ لآيَةً لَّكُمْ إِن كُنتُم مُّؤْمِنِينَ
  4. فَلَمَّا فَصَلَ طَالُوتُ بِالْجُنُودِ قَالَ إِنَّ اللّهَ مُبْتَلِيكُم بِنَهَرٍ فَمَن شَرِبَ مِنْهُ فَلَيْسَ مِنِّي وَمَن لَّمْ يَطْعَمْهُ فَإِنَّهُ مِنِّي إِلاَّ مَنِ اغْتَرَفَ غُرْفَةً بِيَدِهِ فَشَرِبُواْ مِنْهُ إِلاَّ قَلِيلاً مِّنْهُمْ فَلَمَّا جَاوَزَهُ هُوَ وَالَّذِينَ آمَنُواْ مَعَهُ قَالُواْ لاَ طَاقَةَ لَنَا الْيَوْمَ بِجَالُوتَ وَجُنودِهِ قَالَ الَّذِينَ يَظُنُّونَ أَنَّهُم مُّلاَقُو اللّهِ كَم مِّن فِئَةٍ قَلِيلَةٍ غَلَبَتْ فِئَةً كَثِيرَةً بِإِذْنِ اللّهِ وَاللّهُ مَعَ الصَّابِرِينَ
  5. وَلَمَّا بَرَزُواْ لِجَالُوتَ وَجُنُودِهِ قَالُواْ رَبَّنَا أَفْرِغْ عَلَيْنَا صَبْرًا وَثَبِّتْ أَقْدَامَنَا وَانصُرْنَا عَلَى الْقَوْمِ الْكَافِرِينَ
246- Baksana, İsrail oğullarının Musa'dan sonra ileri gelenlerine! Hani onlar, bir peygamberlerine: "Bize bir kumandan gönder de Allah yolunda savaşalım..." dediler. O da: "Size savaş farz kılınırsa, acaba yapmamazlık eder misiniz?" dedi. Onlar: "Bize ne oldu da yurtlarımızdan çıkarıldığımız ve çocuklarımızdan ayrıldığımız halde Allah yolunda savaşmayalım?" dediler. Bunun üzerine savaş kendilerine farz kılınınca da onlardan pek azı hariç, yüz çevirdiler. Ama Allah, o zalimleri bilir.
247- Peygamberleri onlara: "Allah, size hükümdar olmak üzere Talût'u gönderdi." demişti. Onlar: "Ona bizim üzerimize hükümdar olmak nereden geldi? Oysa hükümdarlığa biz ondan daha lâyıkız, ona maldan bir genişlik, bir bolluk da verilmemiştir." dediler. Peygamberleri de "Onu sizin başınıza Allah seçmiş ve ona bilgi ve vücut bakımından bir güç, bir genişlik vermiştir." dedi. Hem Allah, mülkünü dilediğine verir. Allah'ın rahmeti geniştir, o her şeyi bilir.
248-Peygamberleri, onlara şunu da söylemişti: Haberiniz olsun, Onun hükümdarlığının alâmeti, size o tabutun gelmesi olacaktır ki onda Rabbinizden bir sekine (sükûnet, gönül rahatlığı), Musa ve Harun ailelerinin bıraktıklarından bir bakiyye (kalıntı) vardır. Onu melekler getirecektir. Eğer iman etmiş kimselerden iseniz, bunda sizin için kesin bir ibret, bir alâmet vardır.
249-Talut, ordu ile hareket edince dedi ki: "Allah sizi mutlaka bir nehirle imtihan edecek. Kim ondan içerse, benden değildir. Kim de onu tatmazsa, işte o bendendir. Ancak eliyle bir avuç alan başka (bu kadarına ruhsat vardır)." Derken içlerinden pek azı hariç, hepsi de varır varmaz ondan içtiler. Talut ve beraberindeki iman eden kimseler nehri geçtiklerinde. "Bizim bugün, Calut ile ordusuna karşı duracak gücümüz yok." dediler. Allah'a kavuşacaklarına inanıp, bilenler ise şu cevabı verdiler: "Nice az topluluklar, Allah'ın izniyle nice çok topluluklara galip gelmişlerdir. Allah, sabırlılarla beraberdir."
250-Calut ve ordusuna karşı savaş meydanına çıktıkları zaman da şöyle dediler: "Ey Rabbimiz! Üzerlerimize sabır dök, ayaklarımızı sabit tut ve kâfirler topluluğuna karşı bize yardım et!"

3-MART-2010 Divider_maroon

• HADİS
    [center][center][size=16]لاَ تَدْخُلُونَ الْجَنَّةَ حَتَّى تُؤْمِنُوا وَلاَ تُؤْمِنُوا حَتَّى تَحَابُّوا
    İman etmedikçe cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe de (gerçek anlamda) iman etmiş olamazsınız
    Müslim, Îmân, 93; Tirmizî, Sıfâtu’l-Kıyâme, 56
    [/center]
    [/size]
    3-MART-2010 408727i48e626jo8

DUA

Yüceler yücesi Allah'ımız!

Sen'den bize nezdindeki nurlardan bir nur göndermeni ve onunla zâhir-bâtın bütün hislerimizi nurlandırmanı, gönüllerimizi ağyar ve masiva karanlıklarından arındırmanı ve yürüyeceğimiz yolları, insanlığa en mümtaz rehber olarak seçip vazifelendirdiğin habibin Muhammed Mustafa'nın nuruyla ışıklandırmanı diliyoruz.

Efendimiz Hazreti Muhammed'e salât u selam ederek bunları Senden dileniyoruz...

Amin..Amin..Amin

• 3-MART-2010 Blmrdrose2za83-MART-2010 Guzelkokuicon2qc03-MART-2010 Guzelkokuicon2qc03-MART-2010 Blmrdrose2za8

SÖZ

Çakıl taşlarını güzelleştiren şey çekiç darbeleri değil,suyun okşayışıdır.

3-MART-2010 Miscellaneous_528

NASİHAT

Hakîkatı anlayana kadar din kardeşinin davranışını iyiye yor.

3-MART-2010 Th_f-rose113-MART-2010 Th_f-rose113-MART-2010 Th_f-rose113-MART-2010 Th_f-rose11

KISSADAN HİSSE[/center]

SALEVÂT-I ŞERÎFE

Birgün Yahudinin biri, iki yalancı şahit buldu ve Peygamber efendimize gidip dedi ki:- Yâ Muhammed! Eshâbından şu zât, benim devemi çaldı. İşte şahitlerim de burada.Peygamber efendimiz şahitlere sordu; “Doğru” dediler. Eshâb-ı kirâmdan olan o zâtı çağırtıp, buyurdu ki:- Bak hakkında şikâyet var. - Ne oldu yâ Resûlallah? - Sen bu gece bir deve çalmışsın. - Ben mi, kimin devesini?- İşte bu Yahudinin devesini.- O deveyi ben satın aldım, çalmadım yâ Resûlallah.- Peki, senin şahidin var mı deveyi satın aldığına dair?- Yâ Resûlallah ben yeni aldım daha deveyi, gören yok, bilen yok.- Bu şahitler, devenin Yahudinin olduğunu söyledi. Onun için deve Yahudiye verilecek.O mübârek zat Peygamber efendimizden rica etti:- Yâ Resûlallah! Bana biraz müsaade eder misin?Sonra mescidin bir köşesine gidip, 2 rekât namaz kıldı, elini açtı ve şöyle duâ etti:“Yâ Rabbî, ben her gece yatağa yatmadan, uyumadan evvel Cenâb-ı Peygamberimize, 10 salevât-ı şerîfe okurum. Yâ Rabbi! Eğer bu senin indinde makbul oldu ise, kabul oldu ise, beni bu sıkıntıdan kurtar! Bu deveyi ben satın aldım, ama şahitler Yahudinin olduğunu söylüyorlar.”O kişi geri geldiğinde, deve ayağa kalktı ve anlaşılır bir lisanla dedi ki: “Yâ Resûlallah! Bu Yahudi yalan söylüyor. Ben bu zatın devesiyim.”Deve konuşunca, “Deve nasıl konuşur?” diyen Yahudi ve şahitler korkup kaçtılar.Onlar gittikten sonra Peygamber efendimiz, sebebini sorduğunda şöyle cevap verdi:- Yâ Resûlallah! Benim bir âdetim var. Her gece yatmadan evvel size 10 defa salevât-ı şerîfe okurum. Allahü teâlâ bu 10 salevât-ı şerîfeyi kabul etti ve deveyi size söyletti.
    Peygamber efendimiz buyurdu ki:
    - Sen ki, bana her gece 10 salevât-ı şerîfe okuyunca, Allahü teâlâ dünyada iken seni bu sıkıntıdan kurtardığına göre, ahirette de Cehennemde yanmaktan kurtaracaktır.

3-MART-2010 Dripredwn43-MART-2010 Dripredwn43-MART-2010 Dripredwn4
    3-MART-2010 Divider_yellowpink

TARİH - BİR RÜYÂNIN SONU

Saltanat ve halîfelik peş peşe kaldırılınca, 3 Mart 1924 tarihli kânunla hânedana mensup şehzâdeler, sultanlar ve sultan çocukları ile eşleri, hayatta bulunan padişah ve şehzâde zevceleri ile dâmâdlar olmak üzere 155 kişi vatandaşlıktan ihraç olunarak üç gün içinde sınır dışı edildi. Kânuna dâhil olmadıkları hâlde ebeveynleri veya çocukları ile sürgüne gitmek zorunda kalanlarla bu sayı 200’ü bulur. Sürgünde efendilerinden ayrılmayan emektarlar da sayılırsa, sürgünlerin sayısı yüzlercedir. Bunların transit olarak bile ülkeden geçmesi yasaklandı. Mallarını bir yıl içinde tasfiye etmeleri, aksi takdirde hazineye kalacağı bildirildi.
    Hemen hepsi vatansız, pasaportsuz olarak yaşadı. Bankalarda paraları, yanlarında nakitleri olmayan bu insanların çoğu, sürgünde tarifsiz sıkıntılar çekti; açlıktan ölenler bile oldu. Ama asalet ve şereflerine uygun yaşamaya çalıştılar. Geride bıraktıkları malları da şunun bunun elinde çarçur edildi. Oğuz Han neslinden ve tarihin en eski hânedanlarından Osmanlı hânedanı böylece siyaset sahnesinden çekilmiş oldu. 1952 yılında hânedanın kadın mensuplarına, 1974 yılında da hepsine ülkeye dönme izni verildi.

3-MART-2010 Linje7

3-MART-2010 Ebuab0

ÇOCUKLARINIZA İSİMLER

Erkek : Cemil - Kız : Cemile
    3-MART-2010 Div_greenpinkflowers-4

Hakikat Damlaları-
    Yapılan hiçbir işin içine zerre kadar dahi olsa sun’îlik girmesine müsaade edilmemelidir.

3-MART-2010 Hareket1va7as9cq0xd2
    Bediüzzaman'dan VECİZE SÖZ.
    "Resul-i Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâm ferman etmiş: "Ben ve benden evvel gelen peygamberlerin en ziyade faziletli ve kıymetli Sözleri, "Lâ ilahe illallah" kelâmıdır." Şualar - 9

3-MART-2010 D7c9202cc187zc1

3-MART-2010 4a6df6b4cdas3qu6dj6tz5
    http://www.seydisehirlim.com/
    güller
    Gelişmiş üye
    Gelişmiş üye
    güller

Ruh Hali : 3-MART-2010 Sakin10
    Lakap : güller
    Rep Gücü : 1693

3-MART-2010 Empty
    MesajKonu: Geri: 3-MART-2010   3-MART-2010 Icon_minitimePerş. Mart 04, 2010 4:09 pm

EMEĞİNE ,YÜREĞİNE SAĞLIK KARDEŞİM.
    http://www.hakikatdamlalari.net/

3-MART-2010
    1 sayfadaki 1 sayfası