Kasım 2024 | Ptsi | Salı | Çarş. | Perş. | Cuma | C.tesi | Paz |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Takvim |
|
ONLİNE HAC REHBERİ | |
3D MEKANLAR | | |
|
| İLAHI SÖZLERI | |
| | |
Yazar | Mesaj |
---|
Muhamed Dolaku Destekleyen Üye
Lakap : Dolaku Rep Gücü : 2475
| Konu: İLAHI SÖZLERI Çarş. Nis. 18, 2012 12:08 am | |
| 571 de bir güneş doğdu
571 de bir güneş doğdu adı muhammetti ilk sözü ümmet
babasıydı abdullah annesiysi amine süt annesi halime doğdu cennet evine
bastı 6 yaşına kaldı 1 tek başına inci gibi annesi üzüntüler boşuna
hak dindirdi her yaşı dedesiyle amcası hemen kanat gerdiler büyüdü gül goncası
kırk yaşına gelince peygamberlik verildi allah birdir deyince putlar yere serildi
| |
| | | Muhamed Dolaku Destekleyen Üye
| Konu: Geri: İLAHI SÖZLERI Çarş. Nis. 18, 2012 12:09 am | |
| Abdest Aldığın Zaman
Dökülür bedede cümle günahlar Namaz işin abdest aldığın zaman İki melek iki yanında durur Sabah namazım kıldığın zaman
Dahi namazım terketme sakın İsterisen ola imanın bütün Hak kulum der sana Rasül ümetim Öğle namazım kaldığın zaman
Gökten yere iner bütün melekler Meleklere müştak olur felekler Kabul olur anda bütün dilekler İkindi namazın kıldığın zaman
Cennet bahçesin! Hak kendi bezer Şad olur müminler içinde gezer Kiramen Katibin sevabın yazar Akşam namazım kıldığın zaman
Bu namazdır müminlerin burağı Hak teala yakın eder ırağı Cenneti ala olur anın durağı Yatsı namazım kıldığın zaman
Ecel yastığına koyunca başın Dökülür gözünden kan ile yaşın İman Kur’an olur senin yoldaşın Azraile canın verdiğin zaman
| |
| Konu: Geri: İLAHI SÖZLERI Çarş. Nis. 18, 2012 12:10 am | |
| Acırım Kullara
Acırım kullara gaflette diye Hiç yoktan günaha giren girene Bir ömür yaşayıp ibret almadan Dünyayı terk edip giden gidene
Kiminin bir karış aklı havada Her şeyi o bilir sanki dünyada Kimbilir şu anda kim var sırada Akıllı geçinip giden gidene
Kimisi yaşıyor ölümsüz gibi Allah'ın emrinden sorumsuz gibi Zemzemle yıkanmış kusursuz gibi Abdestsiz namazsız giden gidene
| |
| Konu: Geri: İLAHI SÖZLERI Çarş. Nis. 18, 2012 12:10 am | |
| Açan Çiçeklere meyve
Açan çiçeklere meyve Verilmiyor Muhammedsiz Haktandan gelen derde derman Verilmiyor Muhammedsiz
Çok meşgul ol Kur'an ile Seherlerde figan ile Son nefeste iman ile Ölünmüyor Muhammedsiz
Aciz kulun sana asi Silinmiyor kalbten pası Gönüllere Allah aşkı Verilmiyor Muhammedsiz
Cümle alem hayran ona Gönüller şaduman ona Mekke Medine yoluna Gidilmiyor Muhammedsiz
Babı selam kapısından Girilmiyor Muhammedsiz
| |
| Konu: Geri: İLAHI SÖZLERI Çarş. Nis. 18, 2012 12:11 am | |
| Açıverin Şu Ravza'yı
Açıverin şu Ravza’yı göz nurumuz var Yarın bizi kurtaracak Muhammed’imiz var
Çıktım şu dağlara Habibim dedim Ol Ulu Mevla’ya (Allah) arz-u hal verdim Şükür olsun Mevla’ya murada erdim
Açıverin şu Ravza’yı göz nurumuz var Yarın bizi kurtaracak Ahmed’imiz var
Ravza’ya bakmaya canlar mı doyar Aşkına düşenler (Allah) böyle mi yanar Ebu Bekir, Ömer, Osman, Ali var
Açıverin şu Ravza’yı göz nurumuz var Yarın bizi kurtaracak Peygamberimiz var
Medine etrafı sıralı dağlar Hasreti yüreğimde gözleri bağlar Ravza’nın hasreti ciğerim dağlar
Açıverin şu Ravza’yı göz nurumuz var Yarın bizi kurtaracak Muhammed’imiz var
| |
| Konu: Geri: İLAHI SÖZLERI Çarş. Nis. 18, 2012 12:12 am | |
| Âdemoğlu aç gözünü
Âdemoğlu aç gözünü, Yeryüzüne kıl, bir nazar, Gör bu latif çiçekleri, Hangi kuvvet yapar, bozar.
Her bir çiçek bir naz eder, Över Hakk’ı, niyaz eder, Kurtlar, kuşlar, hepsi birden, Hâlık’ına âvâz eder.
Bu çiçekler bezenirken, Göğe doğru uzanırken, İbret alıp özenirken, Habersizce gelir sefer.
Rengi döner günden güne, Toprağa dökülür yine, Bu ibrettir söyleyene, Hakikati, ârif sezer.
Bu sırları duymalıydın, Büyüklere uymalıydın, Dinimizi yaymalıydın, Gafletlerin neye değer?
Gelen elbet gider imiş, Konan geri göçer imiş, Mevt şerbetin içer imiş, Her kim, bu manadan geçer.
Koşanlar bir gün yorulur, Yapılanlar bir gün sorulur, Kim nettiyse herkes bulur. Hak’tan gelir hayırla şer.
Kelimeler:
Nazar kılmak: Bakmak Âvâz: Seslenme Mevt: Ölüm
| |
| Konu: Geri: İLAHI SÖZLERI Çarş. Nis. 18, 2012 12:12 am | |
| Adı Güzel Kendi Güzel Muhammed (s.a.v)
Canım kurban olsun senin yoluna, Adı güzel, kendi güzel Muhammed, Şefâat eyle Adı güzel, kendi güzel Muhammed
Mü'min olanların çoktur cefâsı, Ahirette olur zevk-u sefâsı, On sekiz bin âlemin Mustafâ'sı, Adı güzel, kendi güzel Muhammed
Yedi kat gökleri seyrân eyleyen, Kûrsûn üstünde cevlân eyleyen. Mi'râcda ümmetin Hak’dan dileyen, Adı güzel, kendi güzel Muhammed
Ol çâriyâr anın gökler yâridir, Anı seven günahlardan beridir, On sekiz bin âlemin serveridir, Adı güzel, kendi güzel Muhammed
Aşık Yunus neyler iki cihânı sensiz, Sen Hak Peygambersin şeksiz, gümânsız Sana uymayanlar gider imânsız, Adı güzel, kendi güzel Muhammed.
(Aleyhissalatu Vesselam)
| |
| Konu: Geri: İLAHI SÖZLERI Çarş. Nis. 18, 2012 12:13 am | |
| Adın Yeter
Sen öndersin dünyaya, Yürüyoruz yolunda, Adın yeter cihana, Muhammed-ül Mustafa. *** Seni anan dillerle, Seni saran ellerle, Yürüyoruz, yürüyoruz, Yürüyoruz hasretle. Sana feda gözlerle, Sana kurban yürekle, *** Alev, alev aşkınla, Senin nurun canlarda, Şefaat et ukbada, Muhammed-ül Mustafa. *** Seni anan dillerle, Seni saran ellerle, Yürüyoruz, yürüyoruz, Yürüyoruz hasretle. Sana feda gözlerle, Sana kurban yürekle,
Grup Kardelen
| |
| Konu: Geri: İLAHI SÖZLERI Çarş. Nis. 18, 2012 12:13 am | |
| Affet
Anlatamam gerekçemi, Affet beni yüce Rabbim Sundum sana dilekçemi Affet beni yüce Rabbim Affet beni Affet beni Affet beni yüce Rabbim
Helal haram demez yerdim Tükenmezdi benim derdim Artık sana gönül erdim Affet beni yüce Rabbim Affet beni Affet beni Affet beni yüce Rabbim
Haddi aştım yasak deldim Neler yanlış bunu bildim Aç kapını sana geldim Affet beni yüce Rabbim Affet beni affet beni Affet beni yüce Rabbim
Çok isyankar asi kuldum Günahıma pişman oldum Sana giden yolu buldum Affet beni yüce Rabbim Affet beni affet beni Affet beni yüce Rabbim
Mazim kirli kötü kulum Haram idi sağım solum Belli oldu artık yolum Affet beni yüce Rabbim Affet beni affet beni Affet beni yüce Rabbim
Ateşlerde çok yandım ben Himmet geldi uyandım ben Artık sana dayandım ben Affet beni yüce Rabbim Affet beni affet beni Affet beni yüce Rabbim
| |
| Konu: Geri: İLAHI SÖZLERI Çarş. Nis. 18, 2012 12:14 am | |
| Affet Affına Geldim
Ümitsiz degilim günahkarsamda Affet beni yarab affına geldim huzurunda melul mahzun olsamda Affet beni yarab affına geldim
Kaç kez tevbe ettim tutamamadım ben şu nefsi içimden atamadım ben Rahmet deryasına batamadım ben Affet beni yarap affına geldim
Kavuştur gönlümü sen maşukuna yolundan ayırıp koyma şaşkına Muhammed mustafa onun aşkına Affet beni yarap affına geldim
| |
| Konu: Geri: İLAHI SÖZLERI Çarş. Nis. 18, 2012 12:15 am | |
| Affet Allahım Allahım
Kabul Eyle Huzuruna Geldim Allahım Allahım El bağlayıp divanına Durdum Allahım Allahım
Sen büyüksün, affedensin Garip hallerden bilensin İşitensin hem görensin Affet Allahım Allahım Affet Allahım Allahım
Bu kul nur ahmede muhtaç Rahmet kapılarını aç Sensin dertlilere ilaç Affet Allahım Allahım
Sen büyüksün, affedensin Garip hallerden bilensin İşitensin hem görensin Affet Allahım Allahım Affet Allahım Allahım
Ayırma beni kapından Nolur Allahım Allahım Mahrum eyleme nurundan Beni Allahım Allahım
| |
| Konu: Geri: İLAHI SÖZLERI Çarş. Nis. 18, 2012 12:15 am | |
| Affet Beni Yüce Rabbim
Senin affın elbet çoktur Affet beni yüce rabbim Yalvarmaya yüzüm yoktur Affet beni yüce Rabim
Hesap soran kahhar sensin Ayıp örten settar sensin Çok affeden Gaffar sensin Affet beni yüce Rabbim
İsyan ettim pek çok zaman Perişanım halim yaman Diliyorum senden aman Affet beni yüce rabbim
Hak borcum çok ödemedim Gerçek kulluk edemedim Emrin üzre gidemedim Affet beni yüce Rabbim
Parçalındı yanı sime Ağlasamda yüzbin sene Ümit kesmem senden yine Affet beni yüce rabbim
| |
| Konu: Geri: İLAHI SÖZLERI Çarş. Nis. 18, 2012 12:16 am | |
| Ağardi Başimda Saç Birrer Birer
Tarih bin üç yüzde hemen ellide Ağardı başımda saç birrer birer Etrafı aile el sisteminde Ağzımızdan döküldü diş birer birer
Dertli olanların gamı tükenmez Düğün bayram olsa varıp gülemez Sevdiğim ahbaplar yanıma gelmez Ayrıldı yanımdan eş birer birer
Eridi cesedim kaddi kametim Dik dik yürümeye yoktur takadım Bağlandı iradem dahi takadım Kesildi elimden iş birer birer
Gün be gün gidiyor ömrümden bir bir Bilmesin halimi edesin tabir Cümle eşi yâri daima gider Ayrıldı yanımdan eş birer birer
Çıkmadım bir gün bahçe bağlığa Güvenmedim asla gençlik sağlığa Gün be gün düşüyor yaşlar yağlığa Gün be gün gidiyor yaş birer birer
Hanım beni bil ki bağ-ı güzaram Ol güle hasreten bülbül-i zaram Erenler elinde şehr-i pazaram Pazar ellerinde iş birer birer
Tükenmez dünyanın her giz savaşı Maksud'u sorarsan yetmiştir yaşı Gün be gün gidiyor eşi yoldaşı Kayboldu gidiyor eş birer birer
| |
| Konu: Geri: İLAHI SÖZLERI Çarş. Nis. 18, 2012 12:16 am | |
| Ağla Gülüm
Gel ey kırmızı gülüm Derdime gel sen ağla, Bak ey gözyaşı gölüm, Yüreğim göz göz yara,
Ağla gülüm, ağla gülüm Halim yaman, ağla gülüm Ağla gülüm, ağla gülüm Gel el-aman eyle gülüm
Sev ey kırmızı gülüm, Elimizden tutup sev, Bize dost oldu ölüm, Ağla ağla gülüm ey…
Sor ey kırmızı gülüm, Zalimin yüzüne sor, Neden , neden hep zulüm, Sor ey gülüm,gülüm sor
Eşref Ziya
| |
| Konu: Geri: İLAHI SÖZLERI Çarş. Nis. 18, 2012 12:17 am | |
| Ağlama Karanfil
Ağlama karanfil, Beni de ağlatma,sil gözyaşlarını, Yeşerecek sevdan kutlu doğumlarla, Körpe dudaklarla.
Aldırma söylenen o sözlere, Sen dağıt etrafa mis kokunu, Umudu, sevgiyi, özlemlerini, Ve hasretleri.
Susadım karanfil, Çöllerde kavrulan kurumuş toprak gibi, Kelepçe vurulmuş, yemyeşil gövdene, Ben özgürlüğe hasret.
Aldırma söylenen o sözlere, Sen dağıt etrafa mis kokunu, Umudu, sevgiyi, özlemlerini, Ve hasretleri.
Eşref Ziya
| |
| Konu: Geri: İLAHI SÖZLERI Çarş. Nis. 18, 2012 12:17 am | |
| Ağlar
Bir umut ki beklenir enginlerde Bir sevgi ki açar gonca güllerde Bir damla şefkat olan gönüllerde Bir garip, bir öksüz, bir yetim ağlar
Yüreğimde işte işte şurada Bir garip, bir öksüz, bir yetim ağlar Bir sevgi ki açar gonca güllerde Bir garip, bir öksüz, bir yetim ağlar
Hasretin varlığa yoktur nasibi Güllerin üstünde bir şebnem gibi İçten riyasız tıpkı annem gibi Bir garip, bir öksüz, bir yetim ağlar
Yüreğimde işte işte şurada Bir garip, bir öksüz, bir yetim ağlar Bir sevgi ki açar gonca güllerde Bir garip, bir öksüz, bir yetim ağlar
| |
| Konu: Geri: İLAHI SÖZLERI Çarş. Nis. 18, 2012 12:18 am | |
| Ağlar Yakup Nebi
Bir peygamber idi, kendi halinde Mevlanın ismi var idi dilinde Aldırdı yusufu kenan ilinde Ağlar yakup nebi Yusufum diye Ağlar yakup nebi Yusufum diye
Yıllarca mevlaya yalvarıp durdu Esen rüzgarlardan Yusufu sordu Acaba Yusufum nerde diyordu Ağlar yakup nebi Yusufum diye Ağlar yakup nebi Yusufum diye
Attılar kuyuya ölüm kastına Cebrail yetişti hakkın dostuna Himmet ile çıktı suyun üstüne Ağlar yakup nebi Yusufum diye Ağlar yakup nebi Yusufum diye
| |
| Konu: Geri: İLAHI SÖZLERI Çarş. Nis. 18, 2012 12:18 am | |
| Ağlatma Beni
Boynunu bükmüşte bekliyor seni Gurbetler boyunca yollar sevgili Bu bahar mevsimi ağlatma beni
Ağlatma beni ne olur sevgili Bu bahar mevsimi ağlatma beni
Coşkun derelerde o bitmez çağrın Garibin kalbinde dinmeyen ağrın Bir kuzu melese delinir bağrın
Ağlatma beni ne olur sevgili Bu bahar mevsimi ağlatma beni
Eşref Ziya
| |
| Konu: Geri: İLAHI SÖZLERI Çarş. Nis. 18, 2012 12:19 am | |
| Ağlaya Ağlaya
Bir gün o hazrete karşı, Varam ağlaya ağlaya, Azrail’e tatlı canı, Verem ağlaya ağlaya.
Ben yürürüm yana yana, Dönerim dostumdan yana, Er geç karanlık mezara, Girem ağlaya ağlaya.
Mühür basalar dilime, Zincir vuralar koluma, Azık almadan yoluma, Düşem ağlaya ağlaya.
Yunus koydu yoluna baş, Gözden akar kan ile yaş, İman bize olsun yoldaş, Diyem ağlaya ağlaya.
| |
| Konu: Geri: İLAHI SÖZLERI Çarş. Nis. 18, 2012 12:19 am | |
| Ağlaya Ağlaya
Ağlaya, ağlaya bu deli gönlüm, İsterim aşkınla yansın Allah’ım, Dağlarında mecnun geçen şu ömrüm, İsmini yad eder gezer Allah’ım,
Aşıklarız amacımız Mevla’dır, Bu dünyaya gönül vermek beladır, Allah, Allah demek ruha gıdadır, İsmin için bizleri affet Allah’ım.
Medet canı bulur elbet cananı, Aşıkların arşa çıkar figanı, Yoldaş eyle ya Rabb bize imanı, İstediğim budur senden Allah’ım.
Hüseyin Çelik
| |
| Konu: Geri: İLAHI SÖZLERI Çarş. Nis. 18, 2012 12:20 am | |
| Ağlayu Ağlayu
Uyurken seyrimden kalktım ağlayu Hakkın divanına elim bağlayu Şeyhime varsam ağlayu ağlayu
Yeşil alem ile gelir muhammed Allahummesalli salli ala muhammed Yeşil alem ile gelir muhammed Allahummesalli salli ala muhammed
Yunus emre derki dünya yalandır Güvenme maline malin talandır Seherde aşıka uyku haramdır
Yeşil alem ile gelir muhammed Allahummesalli salli ala muhammed Yeşil alem ile gelir muhammed Allahummesalli salli ala muhammed
Bulun mürşidi de yapışın ele Mürşidsiz varılmaz ol doğru yola Ebubekir ömer osman aliyle
| |
| Konu: Geri: İLAHI SÖZLERI Çarş. Nis. 18, 2012 12:20 am | |
| Ah Medet
Ah medet Allahım sendendir medet Aklım alındığı yerlere geldim Duamı kabul edip eyleme ret Sinem delindiği yerlere geldim
Hep ah ile zardır aşıkın işi Kan ile karıştı gözümün yaşı İnci mercan olmuş toprağı taşı Cevher bulunduğu yerlere geldim
Dağların başına bulutlar çıkar Bağrımın içinden şimşekler çakar Firdevsi aladan bir selvi çınar Çıkıp salındığı yerlere geldim
Sünbülün davası servi dal ile Bülbülün sevdası bahar gül ile Muhabbet sunarken, hakim dil ile Gönlüm sızladığı yerlere geldim
Ah şimdi bir ele geçse nigahım Bilemedim kıymetini dergahın Alemi ervahdan bir şems- mahın Nurunu saçtığı yerlere geldim
| |
| Konu: Geri: İLAHI SÖZLERI Çarş. Nis. 18, 2012 12:21 am | |
| Ah Medine Can Medine
Hasret kaldım medineye Bu yıl olmazsa seneye Her dakika her saniye Tüter gözümde Medine
Ah Medine can Medine Dermansın gönül derdine Nur muhammed Mustafayı Yar etmişsin sen kendine
Bu hasret bitirir beni Yakar kül eder bedeni Olsam gülünün dikeni Tüter gözümde Medine
Muhammed Mustafa orda Medine çok uzaklarda Seherlerde seferlerde Tüter gözümde Medine
Eriyorum yane yane Aşkından oldum divane Tesbihimde tane tane Tüter gözümde medine
Ey aşıklar sizde gelin Bu nurlu yolda yükselin Kızgın çölde serin serin Tüter gözümde Medine
| |
| Konu: Geri: İLAHI SÖZLERI Çarş. Nis. 18, 2012 12:22 am | |
| Ah Nideyim Ömrüm Seni
Yok yere geçirdim günü Ah nideyim ömrüm seni Seninle olmadım gani Ah nideyim ömrüm seni
Geldim ve geçtim bilmedim Ağlayıp gussa yemedim Senden ayrılam demedim Ah nideyim ömrüm seni
Hayrım şerrim yazılacak Bir gün mezar kazılacak Benzim şeklim bozulacak Ah nideyim ömrüm seni
Gidip geri gelemezsin Gelip beni bulamazsın Hep benimle kalamazsın Ah nideyim ömrüm seni
Hani sana güvendiğim Güvenipte sevindiğim Hepsi kaldı kazandığım Ah nideyim ömrüm seni
Miskin yunus gideceksin Acep sefer edeceksin Hasret ile kalacaksın Ah nideyim ömrüm seni
| |
| Konu: Geri: İLAHI SÖZLERI Çarş. Nis. 18, 2012 12:22 am | |
| Ah Yazık!
Ömrüm boş şeylerle geçti ah yazık Yarını hiç düşünmedim ah yazık
Hep hevaya bina kurdum şaşkınca Din temeli çürük oldu ah yazık
Affı sonsuzdur diyerek pek azdım Kahhar ismini unuttum ah yazık
Daldım günaha yapmadım hiç hayır Niçin doğru yoldan saptım ah yazık
Mal için makam için hep uğraştım Sonsuz nimetlerden oldum ah yazık
Yol bozuk ve karanlık önde şeytan Günah ağır ağlarım hep ah yazık
Hesap defterimde yok bir iyilik Nasıl kurtulur bu garip ah yazık