Kasım 2024 | Ptsi | Salı | Çarş. | Perş. | Cuma | C.tesi | Paz |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Takvim |
|
ONLİNE HAC REHBERİ | |
3D MEKANLAR | | |
|
Yazar | Mesaj |
---|
Muhamed Dolaku Destekleyen Üye
| Konu: Geri: İLAHI SÖZLERI Çarş. Nis. 18, 2012 12:18 am | |
| Ağlar Yakup Nebi
Bir peygamber idi, kendi halinde Mevlanın ismi var idi dilinde Aldırdı yusufu kenan ilinde Ağlar yakup nebi Yusufum diye Ağlar yakup nebi Yusufum diye
Yıllarca mevlaya yalvarıp durdu Esen rüzgarlardan Yusufu sordu Acaba Yusufum nerde diyordu Ağlar yakup nebi Yusufum diye Ağlar yakup nebi Yusufum diye
Attılar kuyuya ölüm kastına Cebrail yetişti hakkın dostuna Himmet ile çıktı suyun üstüne Ağlar yakup nebi Yusufum diye Ağlar yakup nebi Yusufum diye
| |
| | | Muhamed Dolaku Destekleyen Üye
| Konu: Geri: İLAHI SÖZLERI Çarş. Nis. 18, 2012 12:18 am | |
| Ağlatma Beni
Boynunu bükmüşte bekliyor seni Gurbetler boyunca yollar sevgili Bu bahar mevsimi ağlatma beni
Ağlatma beni ne olur sevgili Bu bahar mevsimi ağlatma beni
Coşkun derelerde o bitmez çağrın Garibin kalbinde dinmeyen ağrın Bir kuzu melese delinir bağrın
Ağlatma beni ne olur sevgili Bu bahar mevsimi ağlatma beni
Eşref Ziya
| |
| Konu: Geri: İLAHI SÖZLERI Çarş. Nis. 18, 2012 12:19 am | |
| Ağlaya Ağlaya
Bir gün o hazrete karşı, Varam ağlaya ağlaya, Azrail’e tatlı canı, Verem ağlaya ağlaya.
Ben yürürüm yana yana, Dönerim dostumdan yana, Er geç karanlık mezara, Girem ağlaya ağlaya.
Mühür basalar dilime, Zincir vuralar koluma, Azık almadan yoluma, Düşem ağlaya ağlaya.
Yunus koydu yoluna baş, Gözden akar kan ile yaş, İman bize olsun yoldaş, Diyem ağlaya ağlaya.
| |
| Konu: Geri: İLAHI SÖZLERI Çarş. Nis. 18, 2012 12:19 am | |
| Ağlaya Ağlaya
Ağlaya, ağlaya bu deli gönlüm, İsterim aşkınla yansın Allah’ım, Dağlarında mecnun geçen şu ömrüm, İsmini yad eder gezer Allah’ım,
Aşıklarız amacımız Mevla’dır, Bu dünyaya gönül vermek beladır, Allah, Allah demek ruha gıdadır, İsmin için bizleri affet Allah’ım.
Medet canı bulur elbet cananı, Aşıkların arşa çıkar figanı, Yoldaş eyle ya Rabb bize imanı, İstediğim budur senden Allah’ım.
Hüseyin Çelik
| |
| Konu: Geri: İLAHI SÖZLERI Çarş. Nis. 18, 2012 12:20 am | |
| Ağlayu Ağlayu
Uyurken seyrimden kalktım ağlayu Hakkın divanına elim bağlayu Şeyhime varsam ağlayu ağlayu
Yeşil alem ile gelir muhammed Allahummesalli salli ala muhammed Yeşil alem ile gelir muhammed Allahummesalli salli ala muhammed
Yunus emre derki dünya yalandır Güvenme maline malin talandır Seherde aşıka uyku haramdır
Yeşil alem ile gelir muhammed Allahummesalli salli ala muhammed Yeşil alem ile gelir muhammed Allahummesalli salli ala muhammed
Bulun mürşidi de yapışın ele Mürşidsiz varılmaz ol doğru yola Ebubekir ömer osman aliyle
| |
| Konu: Geri: İLAHI SÖZLERI Çarş. Nis. 18, 2012 12:20 am | |
| Ah Medet
Ah medet Allahım sendendir medet Aklım alındığı yerlere geldim Duamı kabul edip eyleme ret Sinem delindiği yerlere geldim
Hep ah ile zardır aşıkın işi Kan ile karıştı gözümün yaşı İnci mercan olmuş toprağı taşı Cevher bulunduğu yerlere geldim
Dağların başına bulutlar çıkar Bağrımın içinden şimşekler çakar Firdevsi aladan bir selvi çınar Çıkıp salındığı yerlere geldim
Sünbülün davası servi dal ile Bülbülün sevdası bahar gül ile Muhabbet sunarken, hakim dil ile Gönlüm sızladığı yerlere geldim
Ah şimdi bir ele geçse nigahım Bilemedim kıymetini dergahın Alemi ervahdan bir şems- mahın Nurunu saçtığı yerlere geldim
| |
| Konu: Geri: İLAHI SÖZLERI Çarş. Nis. 18, 2012 12:21 am | |
| Ah Medine Can Medine
Hasret kaldım medineye Bu yıl olmazsa seneye Her dakika her saniye Tüter gözümde Medine
Ah Medine can Medine Dermansın gönül derdine Nur muhammed Mustafayı Yar etmişsin sen kendine
Bu hasret bitirir beni Yakar kül eder bedeni Olsam gülünün dikeni Tüter gözümde Medine
Muhammed Mustafa orda Medine çok uzaklarda Seherlerde seferlerde Tüter gözümde Medine
Eriyorum yane yane Aşkından oldum divane Tesbihimde tane tane Tüter gözümde medine
Ey aşıklar sizde gelin Bu nurlu yolda yükselin Kızgın çölde serin serin Tüter gözümde Medine
| |
| Konu: Geri: İLAHI SÖZLERI Çarş. Nis. 18, 2012 12:22 am | |
| Ah Nideyim Ömrüm Seni
Yok yere geçirdim günü Ah nideyim ömrüm seni Seninle olmadım gani Ah nideyim ömrüm seni
Geldim ve geçtim bilmedim Ağlayıp gussa yemedim Senden ayrılam demedim Ah nideyim ömrüm seni
Hayrım şerrim yazılacak Bir gün mezar kazılacak Benzim şeklim bozulacak Ah nideyim ömrüm seni
Gidip geri gelemezsin Gelip beni bulamazsın Hep benimle kalamazsın Ah nideyim ömrüm seni
Hani sana güvendiğim Güvenipte sevindiğim Hepsi kaldı kazandığım Ah nideyim ömrüm seni
Miskin yunus gideceksin Acep sefer edeceksin Hasret ile kalacaksın Ah nideyim ömrüm seni
| |
| Konu: Geri: İLAHI SÖZLERI Çarş. Nis. 18, 2012 12:22 am | |
| Ah Yazık!
Ömrüm boş şeylerle geçti ah yazık Yarını hiç düşünmedim ah yazık
Hep hevaya bina kurdum şaşkınca Din temeli çürük oldu ah yazık
Affı sonsuzdur diyerek pek azdım Kahhar ismini unuttum ah yazık
Daldım günaha yapmadım hiç hayır Niçin doğru yoldan saptım ah yazık
Mal için makam için hep uğraştım Sonsuz nimetlerden oldum ah yazık
Yol bozuk ve karanlık önde şeytan Günah ağır ağlarım hep ah yazık
Hesap defterimde yok bir iyilik Nasıl kurtulur bu garip ah yazık
| |
Lakap : Dolaku Rep Gücü : 2475
| Konu: Geri: İLAHI SÖZLERI Çarş. Nis. 18, 2012 12:23 am | |
| Ahbaplarım
Ahbaplarım kardeşlerim Ecel gel ölem bir gün Sorulur kötü işlerim Ah ne yaptım diyem birgün
Yanlarıma kona elim Söyleyemez ola dilim Karşıma gele amelim Ne nayptımsa görem bir gün
Bir beyaz bezdir kefenim Yılan çıyan yerler tenim Yıllar geçer adım benim Unutulur kalam bir gün
Kabre konurum yalnızca Ne gün tanırım ne gece Acep nolur halim nice İmdat diye yanam bir gün
Yanlarıma kona elim Söyleyemez ola dilim Karşıma gele amelim Ne nayptımsa görem bir gün
Bir beyaz bezdir kefenim Yılan çıyan yerler tenim Yıllar geçer adım benim Unutulur kalam bir gün
| |
| Konu: Geri: İLAHI SÖZLERI Çarş. Nis. 18, 2012 12:24 am | |
| Ahir Zaman
Dünya fitne ile dolar Kurtlar kuzuya dalar Yıldız söner renkler solar Ve kıyamet kopar birgün
Ortalığı sarar münker Bozulur hep teker teker Çoğu kötü tohum eker Zaman gelir biçer birgün
Bozulur dünyanın hali Şaşıp kalır hep ahali Yüklenenler bu vebali Nasıl hesap verir birgün
Neme lazım deyip geçen Her çeşit içkiyi içen İyilere kefen biçen Cezasını bulur bir gün
Kirletilir umum hava Nasıl temiz kalır yuva Hizmet ister büyük dava Muhlis olan gelir bir gün
Küfür dolsa şü kainat Hakkı bulmak için can at Müslümana baki hayat Musallada başlar birgün
Kuruntu kaplar gözleri Karıştırır halk izleri Şu dalgalı denizleri Geçen kaptan olur birgün
Gelsin hakkın inayeti Öğren gerçek marifeti Ehli hakkın feraseti Dağı taşı deler birgün
Evliyanın kerameti ilim boğar cehaleti Zalimlerin rezaleti Haki yesan olur bir gün
Kim verirse doğru karar Gece gündüz hakkı arar Doğru yoldan gelmez zarar Rabbim yardım eder bir gün
| |
| Konu: Geri: İLAHI SÖZLERI Çarş. Nis. 18, 2012 12:24 am | |
| Ahirete Hazırmısın
Ömür bir gün son olacak Can bedenden ayrılacak Kabir son geçiş olacak Ahirete hazırmısın
Mezar dolu yılan çiyan Feryat etsen olmaz duyan Aman kardeş hemen uyan Ölüm için hazırmısın
Faydasız ameller ettin Ömrünü boşa tükettin Ne olacak ahiretin Kıyamete hazırmısın
Hiç secdeye gelmez başın Akıtırlar gözden yaşın Bu dünyada Bitti aşın Yarın için hazırmısın
Günaha pişman oldunmu Allah aşkıyla doldunmu Aradığını buldunmu Kara güne hazırmısın
Mahşerde başın kavrulur Büyük bir mizan kurulur Herkese sorgu sorulur Hesap için hazırmısın
| |
| Konu: Geri: İLAHI SÖZLERI Çarş. Nis. 18, 2012 12:25 am | |
| Ahmed
Sonsuz rahmet, ehl-i Vefâ, Ahmed, Muhammed, Mustafa. Verir gönüllere safâ, Ahmed, Muhammed, Mustafa!..
Yüzü kardan ve ay'dan ak, Kerîm, cömert, Habîb-i Hak, Varlık Nûru, Şâh-ı Levlâk, Ahmed, Muhammed, Mustafa!..
Sevdasında genç ihtiyar, Misli, dengi bulunmaz Yâr, En güzel ve en bahtiyar, Ahmed, Muhammed, Mustafa!
Âlem halkına ziyâdır, Bir Habîb-i Kibriyâdır, Hem Sultanü'l-Enbiyâdır, Ahmed, Muhammed, Mustafa!
Zaman mekân içinde Tek, Bal akıtır petek petek, Solmaz, pörsümez bir Çiçek, Ahmed, Muhammed, Mustafa!
Güzellerden daha güzel, Akşama, sabaha güzel, Hep kul, hep Allah'a güzel, Ahmed, Muhammed, Mustafa!
Rahmet hasta kalbe Tabîb, Yerlere göklere Habîb, En güzel ahlâka sahib, Ahmed, Muhammed, Mustafa!
Sâdık Yâr, gönüller Mâhı, Bütün Enbiyânın Şâhı, İki Cihan Padişahı, Ahmed, Muhammed, Mustafa!
Güneşe Ay'a fezadır, Her türlü medhe sezâdır, Şefî'i rûz-i cezâdır, Ahmed, Muhammed, Mustafa!
O günleri gelir yâda, Hem mîraç'ta, hem Hira'da, Erdi en yüce murâda, Ahmed, Muhammed, Mustafa!
Âlem bu yüzden var oldu, Hak nuruna mazhar oldu, Arza semaya Yâr oldu, Ahmed, Muhammed, Mustafa!
Rabbinden Selâm getirdi, Bir güzel Kelâm getirdi, Nûn getirdi, Lâm getirdi, Ahmed, Muhammed, Mustafa!
Sevdi hemen yetim diye, Ümmetim, ümmetim, diye, Kur'ân'ı etti hediye, Ahmed, Muhammed, Mustafa!
Gülden, ipekten naziktir, Bütün mahluka fâiktir, Ledünnî ilme mâliktir, Ahmed, Muhammed, Mustafa!
Tarih şunu söyler şimdi: Kerimdi, benî Haşim'di, Mâsum ve Dürr-i Yetîm'di, Ahmed, Muhammed, Mustafa!
Arz'a, Semaya rahmettir, Güneşe, Ay'a rahmettir, Ey Can, Leylâ'ya rahmettir, Ahmed, Muhammed, Mustafa!
Künhüne eremez kimse, Eksik kalır ne dedimse, Sahipti en derin hisse, Ahmed, Muhammed, Mustafa!
Bir rahmet, bir sonsuz Nur'du, Bütün âleme huzûrdu, Hep kardeş olun buyurdu, Ahmed, Muhammed, Mustafa!
Hep aşık, hep Hakk'a müştâk, İncilerden, billurdan ak, Sultan Nebî, Habîb-i Hak, Ahmed, Muhammed, Mustafa!
| |
| Konu: Geri: İLAHI SÖZLERI Çarş. Nis. 18, 2012 12:25 am | |
| Ahmet Mekki Efendi
Ahmet mekki efendi, büyük alim evliya Çok faideli oldu ilmiyle insanlara
Güzel ahlak sahibi merhametli idi pek Geçirmişti ömrünü dine hizmet ederek
Her nemazan nasihat etse idi o halka Ölüm ve sonrasından bahsederdi mutlaka
Birgün sevdikelerine buyurduki bu hayat Hayalden ibarettir, değil gerçek hakikat
Şimdiden kendinizi ölüm ve sonrasına Hazırlayınki zira, bu çabuk erer sona
Ahiret hayatının, ebedi olduğunu Kıyamette işlerden hesap sorulduğunu
İnsan iyi anlasa mesele kalmaz fakat Anlamadan ölürse pişman olur o heyhat
Ölüp kabre girince der eyvah ben ne yatım Niçin bu hakikati, dünyada anlamadım
Bilmeden bu iş olmaz, bu din bilmek dinidir Dini öğrenmek ise, amel etmek içindir
Amel Allah için, yapılır ihlas ile Kullar beğensin diye, yapılırsa nafile
Evlenmek bir iş kurmak yiyip içmek ve namaz Allah için olmazsa hiç bir işe yaramaz
Biri sual ettiki efendim yiyip içmek Allah için olmalı,dediniz bu ne demek
Cevaben buyurduki, insan yimek yiyince Vücuduna enerji kuvvet gelir hemence
İki yerde kullanır, bu kuvveti insanda Ya taatte kullanır, vayahutta isyanda
İbadette harcarsa, iş bu enerjisini Ahirette azabdan, kurtarır kendisini
Yok eğer kuvvetini hep nefsinin peşinde Harcarsa azap çeker,cehennem ateşinde
Mesela oruç tutmak, çok büyük bir ibadet Allah için olursa, kazanır değer kıymet
Ve lakin zayıflamak ve rejim yapmak için Olursa hiç sevap ve ecri olmaz o işin
Ve yine bunun gibi hacca giden bir kişi Sadece Allah için, yapmalıdır bu işi
Filan kez yirmi defa, hacca gitti desinler Niyetiyle giderse, verilmez hiç bir değer
Bir nafile hac için, bir namaz kaçar ise O hacdan sevap değil, günah alır o kimse
Zira nafile için, farz namazı terketmek Aklı olan kimseye, yakışır iş değil pek
Mahşer günü mizanda, tartılınca ameller Halis ibadetlerden ayrılır ötekiler
Allah kendine ait olanı ayıracak Bize ait olanı kendimize kalacak
Diyecekki ey kulum, sen şu şu işlerini Kim için yaptın ise ondan iste ecrini
| |
| | | | İLAHI SÖZLERI | |
|
Similar topics | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |