Kasım 2024 | Ptsi | Salı | Çarş. | Perş. | Cuma | C.tesi | Paz |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Takvim |
|
ONLİNE HAC REHBERİ | |
3D MEKANLAR | | |
|
| Kartondan becerilerimiz,hobilerimiz,yaptıklarımızı bakın çocuklar | |
| | Yazar | Mesaj |
---|
güller Gelişmiş üye
Ruh Hali : Lakap : güller Rep Gücü : 1693 Nerden : Dünya misafirhanesinde yolcu.
| Konu: Kartondan becerilerimiz,hobilerimiz,yaptıklarımızı bakın çocuklar Paz Mart 07, 2010 9:02 pm | |
| | |
| | | HiRaNuR Site Yöneticisi
Ruh Hali : Lakap : AyNuR Rep Gücü : 1000165 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: Kartondan becerilerimiz,hobilerimiz,yaptıklarımızı bakın çocuklar Paz Mart 07, 2010 9:07 pm | |
| kirbitten vardı şimdide karton ev teşekkürler paylşım için | |
| | | güller Gelişmiş üye
Ruh Hali : Lakap : güller Rep Gücü : 1693 Nerden : Dünya misafirhanesinde yolcu.
| Konu: Geri: Kartondan becerilerimiz,hobilerimiz,yaptıklarımızı bakın çocuklar Paz Mart 07, 2010 9:09 pm | |
| Koliden Uzay GemisiHergün öğlen yemeğinden sonra bu akşam erken yatacağım diyorum ve bu yattığım en erken saat geceyarısından önce olmuyor. 31 Aralık gecesi de yine geç yatıp, sabah da her zamanki Ilgaz tarafından kurulmuş saatimizde kalkınca tüm günü sürünerek geçirdim. Kafamda Ilgaz'la yeni yıla güzel bir giriş planı yaparken, tüm gün uyukladım ve çocukla da hiç istediğim gibi ilgilenemedim. 2009'u bu şekilde geçirmek istemediğime karar verip, uyumaktan şişip, "yeter artık dinleniğim ben" diyene kadar akşamları Ilgaz yatar yatmaz kitabımı alıp yatağa gireceğim ve Ilgaz'la oyunlar için plan program yapacağım diye karar verdim. Uyku kısmını 2 gün kadar uygulayabildikten sonra son iki yılın en dinlenmiş Damla'sıyla, internetin de yardımı ile çok güzel oyun fikirleri buldum.
| Click this bar to view the full image. | Bu fikirlerden birinde büyük koliden kapısı, penceresi olan bir ev yapmaktan söz ediliyordu. Karton evin içinde oynaması fikri çok hoşuma gitti.
| Click this bar to view the full image. | Birkaç akşam sonra için de çocukların birlikte paylaşma sıkıntısı olmadan oyalanabilecekleri iyi bir malzeme olur diye düşündüm. Büyük bir karton bulamayınca, işyerine gelen tek tip havlu kağıt kolilerinden 10 taneyi toplayıp eve getirdim. İş yerimden taşınma izni istesem hiç tereddüt etmeden verirlerdi
| Click this bar to view the full image. | Ilgaz kolilere tünel ve asansör niyetine girip çıkarak biraz oynadıktan sonra, Ilgaz'ı yatırıp, Gökhan'la birlikte 4 tanesini birleşme yerlerinden açarak, ikişer ikişer koli bantları ile birleştirdik. Alt katla üst katı bantlamadan, kapak kanatlarını kullanarak birbirine geçirdik.
| Click this bar to view the full image. | Ortaya fotoğraftaki bir altıgen çıkınca, Gökhan "uzay gemisi yapacağım ben bunu" diye heyecana kapıldı. Etme, tutma, ne anlar el kadar çocuklar uzaydan, astronottan falan dediysem de dinletemedim
| Click this bar to view the full image. | İçine ablasıyla birlikte sığıp kitap okuyabiliyorlar. Kapıdan girip, camdan el sallamak başka bir oyun. Her ne kadar aldığı hasarlar ve üzerine ev yapımı yapıştırıcı ile yapıştırdığımız parçalanmış hediye kağıtları ile biraz hurda görüntüsü alsa dahi hala seviyoruz onu.
| Click this bar to view the full image. |
| |
| Konu: Geri: Kartondan becerilerimiz,hobilerimiz,yaptıklarımızı bakın çocuklar Paz Mart 07, 2010 9:11 pm | |
| Kartondan şato | |
| Konu: Geri: Kartondan becerilerimiz,hobilerimiz,yaptıklarımızı bakın çocuklar Paz Mart 07, 2010 9:14 pm | |
| Kartondan timsah | |
| Konu: Geri: Kartondan becerilerimiz,hobilerimiz,yaptıklarımızı bakın çocuklar Paz Mart 07, 2010 9:22 pm | |
| Kolilerden Oyuncak Mutfak | |
| | | HiRaNuR Site Yöneticisi
Ruh Hali : Lakap : AyNuR Rep Gücü : 1000165 Nerden : istanbul
| | | | güller Gelişmiş üye
| Konu: Geri: Kartondan becerilerimiz,hobilerimiz,yaptıklarımızı bakın çocuklar Paz Mart 07, 2010 9:47 pm | |
| | |
| Konu: Geri: Kartondan becerilerimiz,hobilerimiz,yaptıklarımızı bakın çocuklar Paz Mart 07, 2010 9:54 pm | |
| | |
| Konu: Geri: Kartondan becerilerimiz,hobilerimiz,yaptıklarımızı bakın çocuklar Paz Mart 07, 2010 9:57 pm | |
| | |
| Konu: Geri: Kartondan becerilerimiz,hobilerimiz,yaptıklarımızı bakın çocuklar Paz Mart 07, 2010 9:59 pm | |
| Kartondan elektrik süpürgesi ve el süpürgesiIlgaz elektrikli aletlere çok meraklı, özellikle her dakika ortalıkta olmayan elektrik süpürgesi ve şarjlı el süpürgesinin yeri ayrı. Dedesi de geldiğinde, oynamak için temizlik günlerini beklemesin diye evdeki artık malzemelerden ona oyuncak elektrik süpürgesi ve şarjlı el süpürgesi yapmıştı. Geri dönüşüm açısından da şahane oldu. Fotoğraflarını çekmek ancak kısmet oldu, biz çekene kadar biraz eskidiler hatta: Malzemeler: Karton kutu, elişi kağıtları, kablo borusu, karton, havlu kağıt rulosu, ip ( uzun olmasın, boyna dolanma riskine karşı), yapıştırıcı, şeffaf koli bandı Yapılışı aşağıdaki resimde görüldüğü gibi: Bu da şarjlı el süpürgesi: | |
| Konu: Geri: Kartondan becerilerimiz,hobilerimiz,yaptıklarımızı bakın çocuklar Paz Mart 07, 2010 10:04 pm | |
| Yumurta Kartonundan Aktiviteler. Yumurta Kartonundan Tırtıl
| Click this bar to view the full image. | Tarifte geçen sarı ve yeşil ponponların yerine Ilgaz'ın küçük parçalara ayırıp yuvarladığı (düzelttim ben sonra) hamurları kullandım. Gözleri ne renk olsun dedim, "kırmızı"yı düğme kutusundan kendisi seçti, "ikinci göz" için "aynı"sını kendisi buldu. Antenler şişe temizleme telinden tarif edilmişti. Ne bulsam da, tehlikeli olmasa diye bakınırken gözüme pipetler ilişti. Sıcak silikonu kartonun üstüne ben sıktım, hamurları Ilgaz yapıştırdı Üzerine düşen görevi çok sevdiğinden birkaç kez söküp yeniden yapıştırmak zorunda kaldık. Ne yapmaya çalıştığımızı anlaması için başlamadan önce ona resmi gösterdim. Ben malzemeleri hazırlayıp, kartonu keserken o da hamurlar ve pastellerle oynadı. Çabuk yapılabildiğinden ve ince detaylar olmadığından küçük yaş grubu ile yapmak için uygun bir aktivite olduğunu düşünüyorum. Ilgaz'a da kolay gözükmüş olmalı ki iki gündür yine tırtıl yapacağım diye kalan yumurta kartonlarını, pipet ve plastik makaslarını toparlayıp oturuyor sandalyesine. Plastik makasla orasından burasından dürtüp de kesemeyince biraz sinirleniyor. Kağıtla biraz pratik yapması gerektiğine ikna etmeye çalışıyorum. Oğlum senin o dandik plastik makaslarla değil yumurta kartonu, krapon kağıdı bile kesilmez, büyü de gel diyeceğim ama şevkini kırmak istemiyorum çocuğun. Eskiden plastik makas mı vardı? Pastel Bulamaçları
| Click this bar to view the full image. | Muffin kaplarını kullanarak artık pastellerle modeller, karışık boyalar yapıldığına rastlamıştım bir süre önce. Düşük ısıda yapıldığından yumurta kaplarıyla da yanmadan olur diye düşündüm. Oluyormuş ama kalıbı iyice yağlamak gerek önce, yoksa pastelin bütün yağını yumurta kabı emiyor ve sonra da pasteli çıkartmak zor oluyor. Pastelleri küçük küçük parçalayıp yerleştirin. 100-120 derece fırında 5-10 dakika tutmak yeterli. Arada çıkartıp bir kürdanla karıştırabilirsiniz. Var mı başka aklınıza gelen? | |
| Konu: Geri: Kartondan becerilerimiz,hobilerimiz,yaptıklarımızı bakın çocuklar Paz Mart 07, 2010 10:07 pm | |
| | |
| | | | Kartondan becerilerimiz,hobilerimiz,yaptıklarımızı bakın çocuklar | |
|
Similar topics | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |