Halit Ziya Uşaklıgil'in vefâtı (1945) - Dünya Tiyatrolar Günü - Dünya Orman Günü
[/center] [/b]
[Gündüzün uzaması 4 dak. - Ezânî sâat 2 dakika geri alınır.]
HATIRLATMA:Yaz saati uygulaması sebebiyle gece saatler, bir saat ileri alınacaktır. Yarından itibaren, namaz vakitlerimiz, yaz saatine göre yazılmıştır.
AYET
Âl-i İmrân Sûresi
Medine döneminde inmiştir. 200 âyettir. Sûre, adını 33. âyette geçen “Âl-i İmrân” tamlamasından almıştır. İmrân, Hz.Mûsâ ile Hz.Hârûn’un babasıdır. Âl-i İmrân, İmrân ailesi demektir.
31- De ki, siz gerçekten Allah'ı seviyorsanız bana uyun ki, Allah da sizi sevsin ve suçlarınızı bağışlasın. Çünkü Allah çok esirgeyici ve bağışlayıcıdır. 32- De ki, Allah'a ve Peygamber'e itaat edin! Eğer aksine giderlerse, şüphe yok ki Allah kâfirleri sevmez. 33- Gerçekten Allah, Adem'i, Nuh'u, İbrahim soyunu ve İmran soyunu âlemler üzerine seçkin kıldı. 34- Bir zürriyet olarak birbirinden gelmişlerdir. Allah her şeyi işitendir, bilendir. 35- İmran'ın karısı: "Rabbim, karnımdakini tam hür olarak sana adadım, benden kabul buyur, şüphesiz sen işitensin, bilensin." demişti.
Günün Hadisi
Hz.Peygamber ( s.a.v.) : '' İlim tahsili için sefere çıkan kimse, evine dönünceye kadar Allah yolundadır.'' buyurmuştur.
Günün Duası .Rabbimiz! Ne olur, halimize merhamet et; et de nezdinde kurbet kahramanligini ihraz etmis seçkinlerin evsaf-i hasenesiyle bizim ruhlarimizi da güzellestir.. sevip hosnut oldugun salih amelleri islemeye bizleri de muvaffak kil..bu bendelerini de, sürekli Sen'in kapinin önünde, o kapinin aralanmasini bekleyen yüzü yerde, tevazu, mahviyet ve hacâlet kahramanlarindan eyle.. Bu marifete muhtaç kullarini da ulvî marifet tecellilerin ile doyur!
Âmîn... Âmîn... Âmîn..
GÜNÜN SÖZÜ
Bizim topraktan yaratılmış olan bedenimiz göklerin nurudur. Bizim Hakk yolundaki çevikliğimizi melekler kıskanırlar. Bâzan, bizdeki temizliğe melekler hased ederler. Bazan da, hayasızlığımızdan, kötülüğümüzden şeytan kaçar.
Hz. Pir
"
GÜNÜN NASİHATİ Kanaat eden kimse, aç da olsa zengindir. Mal hırsına kapılan kimse, çok malı bulunsa da da fakirdir." Hâris Muhâsbî
.
KISSADAN HİSSE
.
MANZUM MENKIBE - HİNDİSTAN
Saraydaki tahtında, oturmuştu Süleyman, Korku içinde biri, ona koştu eşraftan...
Adamın yüzü sarı, dudakları mosmordu, Kapılmıştı korkuya, durmadan titriyordu...
“Sana ne oldu?” diye, sordu ona peygamber, “Azrail’i gördüm ben, yanılmıyorsam eğer!..
İçime korku düştü, o canımı alacak...” “Söyle” dedi Süleyman, “Var mı bir şey yapacak?”
“Ey adil padişahım! Rüzgâra emredersen, Beni ta Hindistan’a götürüverir hemen...
İçimden korku gider, kurtulurum o zaman Ürperten bakışıyla, Azrail’in hışmından!..”
Emredince Süleyman, göklerdeki rüzgâra, Onu götürdü hemen, Hint’teki adalara...
Ertesi gün divanda, herkes oturuyordu, Azrail’e dönerek, ulu hükümdar sordu:
“Ey Allahın elçisi!.. Niçin o Müslümana, Hışımla baktın öyle? Anlatır mısın bana?
Aslı nedir bu işin? Can korkusu var onda, Terk etti vatanını, ne ev kaldı ne yuva!..”
Azrail cevap verdi: “Ey cihan padişahı!.. Anlamadı beni o, benim değil günahı!..
Ona hayret içinde, şaşkınlık ile baktım, Olmamalıydı burda, şimdi ne yapacaktım!
Ruhunu almak için, emir gelmişti Hak'tan, Zamanı bugün idi, yeri ise Hindistan…
Şaşırdığım şey buydu, sen şu işe bak dedim, Yüz kanadı olsa da, Hindistan uzak dedim...”
ÇOCUKLARINIZA İSİMLER
Erkek : Bahtiyar - Kız : Sümeyye - Yemek : Mantar çorbası, Etli nohut, Hoşaf
Bediüzzaman'dan VECİZE SÖZ.
(İnsan) Kusur etse, istiğfar etmeli. Yâ Rab! Kusurumuzu afvet, bizi kendine kul kabul et ...Âmin. Sözler - 29 [size=16]
Hakikat Damlaları
*** Izdırap bir taraftan çok önemli bir dua, diğer yandan da insanı harekete geçiren çok güçlü bir dinamodur. ***
[/size]
güller Gelişmiş üye
Ruh Hali : Lakap : güllerRep Gücü : 1693 Nerden : Dünya misafirhanesinde yolcu.
Konu: Geri: 27-MART-2010 Ptsi Mart 29, 2010 1:02 pm