[Gündüzün uzaması 1 dak. - Ezânî sâat 1 dakika geri alınır.]
GÜNÜN TARİHİ - MEKKE’NİN FETHİ
Peygamber efendimiz, Medine’den 10 000 kişilik bir ordu ile gelerek, harp etmeden Mekke-i Mükerreme’yi 630 yılında teslim aldı. Düşmanlarına da; “Sizin hiçbirinizi, sorguya çekecek değilim. Gidiniz, hepiniz serbestsiniz!” buyurdu.
Kâbe’yi putlardan temizledi ve Hazret-i Bilâl, Kâbe’nin damına çıkarak Mekke’de ilk ezânı okudu. Müslümanlar; göç ederek ayrıldıkları Mekke, Kâbe ve vatanlarına, böylece yeniden kavuşmuş oldular.
GÜNÜN ÂYETİ
بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم " " Ey iman edenler, Allah'a ve Resulü'ne itaat edin. Isitip durdugunuz halde onun emirlerinden yüz çevirmeyin! Ve isitmedikleri halde "isittik" diyenler gibi olmayin! Çünkü yeryüzünde dolasan canlilarin Allah katinda en kötüsü anlamayan ve düsünmeyen sagirlarla dilsizlerdir . (ENFAL 20-21-22)
GÜNÜN HADİSİ
~~~
Üzerime Salavat getirenlere kıyamet günü sefaatçi olurum. Salavat getirmeyenden ise uzağım. (Hadis-i Şerif)
Allahumme salli ve sellim ve barik ala seyyidina Muhammed ve ala âlihi ve ashâbihi ve sellim
Günün Duası
Ey Rabbim Resûlünün senden istediğini istiyorum, Resûlünün sana sığındığı şeyden ben de sana sığınıyorum.
Allah'ım benim için kaza ettiğin şeyin âkibetini doğru yola ulaştır.”"Ey Rabbim! Ben zayıfım, rızân yolunda benim zaafımı kuvvetlendir. Beni nâsiyemden tutup hayra sevk et. İslâm'ı rızâmın en son noktası kıl. Ey Rabbim, ben zayıfım, beni kuvvetlendir. Ben zelîlim beni azîz kıl. Ben sana muhtacım, beni rızıklandır. Âmîn... Âmîn... Âmîn...
Günün Sözü
Doğru söz kalbe rahatlık verir. Doğru sözler, gönül tuzağının taneleridir.
Hz. Mevlâna Muhammed Celaleddin-i Rûmî (k.s.)
BİR NASİHAT
Seni ölüme götürse de doğruluktan ayrılma.
ÇOCUĞUNUZA İSİMLER
Erkek : Hüsameddin - Kız : Gülay
BİR KISSA
YAVUZ SULTAN SELİM
Yavuz Sultan Selim bir sefer icin ordusu ile yola ciktiginda bir bagdan gecmis, bagdan ciktiktan sonra ordusundaki tüm askerlerin erzak cantalarini tek tek kontrol ettirmis ve gectikleri bagda yetisen meyvelerden tek bir tane bile meyve bulamamis askerlerinin cantalarinda. Ellerini semaya kaldirip ALLAHIM SANA SÜKÜRLER OLSUNKI HARAM YEMEYEN BIR ORDUNUN BASINDAYIM demis.
"Müslüman, Müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez. Onun yardımına koşar. Onu küçük ve kendinden aşağı görmez. Onun kanına, malına, ırzına, nâmusuna zarar vermesi harâmdır."
"Allaha yemîn ederim ki, bir kimse kendisi için sevdiğini, din kardeşi için de sevmedikçe îmânı tamam olmaz."
"İhtiyârlara saygı gösteren ve yardım eden, ihtiyârlayınca, Allahü teâlâ ona da yardımcılar nasîb eder."
"Bir kimse, sevmediği birisine belâ, sıkıntı geldiği için sevinirse, Allahü teâlâ, bu kimseye de bu belâyı verir."