[Gündüzün uzaması 2 dak. - Ezânî sâat 1 dakika geri alınır.]
Uzun emel sahibi olmak ve her şeyi sonraya bırakmak, perişanlık ve düşüncesizliktir. Câfer-i SâdıkRahmetullahi Aleyh
AYET
Âl-i İmrân Sûresi [/center]
Medine döneminde inmiştir. 200 âyettir. Sûre, adını 33. âyette geçen “Âl-i İmrân” tamlamasından almıştır. İmrân, Hz.Mûsâ ile Hz.Hârûn’un babasıdır. Âl-i İmrân, İmrân ailesi demektir.
الم
اللّهُ لا إِلَـهَ إِلاَّ هُوَ الْحَيُّ الْقَيُّومُ
1- Elif, Lâm Mîm, 2- Allah, kendisinden başka tanrı olmayan, hayy ve kayyûmdur. 3-4- O, sana kendisinden öncekileri tasdik edip doğrulayan bu kitabı hak ile indirdi. Daha önce insanlara hidayet olarak Tevrat'ı ve İncil'i de yine O indirmişti.. Evet bu Furkan'ı da O indirdi. Gerçek şu ki, Allah'ın âyetlerini inkâr edenler için çetin bir azap vardır. Allah çok güçlüdür, intikamını alır. 5- Şu da kesindir ki, ne yerde, ne de gökte hiçbir şey Allah'a gizli kalmaz.
BİR HADİS
Hz.Peygamber (s.a.v.) : '' Namazınızın bir kısmını evlerinizde kılınız.Oraları kabirlere çevirmeyiniz.'' buyurmuştur.
DUA
Ey yolunu sapanlara doğru yolu gösteren, ey günah işleyenlere de merhamet eden,ey sürçenlerin yanılgı ve hatâlarını affeden Allah'ım! Büyük badire içinde bulunan bu kullarına acı. Müslümanların hepsine, tümüne de acı onları doğru yoldan ayırma hakla batılı ayırtetmelerini nasip et Peygamberimiz (Sallallahü Aleyhi Vesellemle) komşu olmayı nasip et.Âmîn... Âmîn... Âmîn...
BİR SÖZ " Doğruluk, can vermektir. Kendinize gelin de bu hususta ileri geçin. Kur’ân’dan “Erler vardır ki Allah’la ettikleri ahdi bozmadılar, ahitlerine doğrulukla sarıldılar” âyetini okuyun! "Hz. Mevlâna Muhammed Celaleddin-i Rûmî (k.s.)
Kocasının çok hasta olduğunu,çalışamaz duruma düştüğünü ve yedi çocuğu ile birlikte aç kaldıklarını ve yiyeceğe ihtiyaçları olduğunu söyler. Manav ona ters bir şekilde bakarak derhal dükkanını terk etmesini ister.Kadın ailesinin ihtiyaçlarını düşünerek: - 'Lütfen efendim' der. 'paramız olur olmaz getirip borcumu ödeyeceğim.' Manav kendisine bir kredi açamayacağını çünkü onun eski müşterisi olmadığını,kendisinde bir hesabının bulunmadığını söyler. O sırada dükkanın dışında bekleyen bir müşteri ikisinin arasında devam eden bu konuşmayı dinlemektedir.İçeriye girerek manava yaklaşır ve: 'ben o kadının almak istediklerine kefilim' der. 'ailesinin ihtiyacı olan şeyleri ona ver.' Bunun üzerine manav çok isteksiz bir şekilde kadına döner ve 'bir alışveriş listen var mıydı? Diye sorar.Kadın 'evet efendim' der. 'tamam' der manav. 'şimdi onu terazinin şu kefesine koy,onun ağırlığınca diğer kefeye istediklerinden koyacağım' Kadın bir an duraklar,sonra başını önüne eğer ve çantasını açarak üzerine bir şeyler karalanmış bir kağıt parçasını çıkartır ve manavın kendisine gösterdiği kefeye özenle bırakırken başı hala öne eğiktir. Manavın ve diğer müşterinin gözleri terazinin kefesine dikilirken hayretle büyümüştür.Manav müşteriye dönerek,kısık bir sesle 'inanamıyorum' der.İnanılacak gibi değildir. Müşteri manava gülerken manav çoktan diğer kefeye eline geçeni doldurmaya başlamıştır ama nafile,diğer kefeyi yerinden bile kıpırdatamamıştır. Terazinin kefesi artık üzerindekileri alamayacak kadar doldurduğunda çaresiz hepsini bir torbaya doldurarak kadına verir.Şaşkınlıkla üzerinde bir şeyler çiziktirilmiş kağıdı eline alır ve okur.Bir de bakar ki orda bir alışveriş listesi yoktur.Sadece bir dua yazılıdır.
ALLAH'IM
'Neye ihtiyacım olduğunu ancak sen bilirsin Kendimi senin ellerine teslim ediyorum.' Manav taş gibi bir sessizliğe bürünmüştür.Kadın kendisine teşekkür ederek dükkandan ayrılır.Müşteri manavın eline bir miktar para tutuştururken 'her kuruşuna değdi' der.Daha sonra manav terazisinin kefelerinin kırılmış olduğunu görür. Bizim için hiçbir bedeli,masrafı ve karşılığı olmayan,güzel bir hediyedir.
DUA
Dünyaca ünlü Türk cerrahı Dr Mehmet Öz; 'Dua etmek insani iyileştirir. Ben inançlı biriyim. Her ameliyatımda mutlaka dua ederim. Bence duanın meditasyon, şifa gibi, iyileştirici özelliği var. Ameliyat sonrası hastalarıma da mutlaka dua ettiriyorum. Bunun sağlıklarına çabuk kavuşmalarında müthiş bir etkisi var' diyor.
DUA
Dindar insanların kalp hastalığı ve kanserden ölme ihtimali yüzde 40 daha az. Dindarlar daha seyrek depresyon yaşıyor, depresyona girince de daha çabuk düzeliyorlar. Güne dua etmekle başlamak, tansiyonun düşmesine yardımcı oluyor.
ALLAHIM BİZLERİ SENİN KULLUĞUNDAN ALI KOYACAK HERŞEYDEN UZAK TUT...
DUA VE TESLİMİYETİ NASİP ET ...
AMİN
[/size]
HİKAYE - YANLIŞ GİDEN MAİL
ABD’nin California eyâletinde yaşanmış ve kayıtlara geçmiş bir olay dosyasından alınmıştır: Adamın biri yeni ulaştığı otele kaydını yaptırır. Odasına girdiğinde masada bir bilgisayar görür ve karısına e-mail atmaya karar verir. Fakat yazdığı mesajı, farkında olmadan yanlış bir adrese gönderir. Tam bu sırada farklı bir şehirde kadının biri, kocasının cenaze töreninden evine yeni dönmüştür. Masanın üzerindeki bilgisayarında yanlışlıkla kendisine gelen maili görür. Taziye için arkadaşlarından geldiğini düşündüğü maili okuyunca, olduğu yere yığılıp kalır. Odaya giren annesi yerde yatan kızını ve ekrandaki mesajı görür.
Kime : Sevgili karıma
Konu : Yeni ulaştım
Tarih:16 Mayıs 2004
Benden bu şekilde haber aldığına çok şaşıracağından eminim. Burada bilgisayar var ve sevdiklerimize e-mail gönderebiliyoruz.
Buraya henüz yeni ulaştım ve kaydımı yaptırdım. Burada her şey, yarın senin de buraya geleceğin düşünülerek hazırlanıp plânlanmış.
Seninle buluşmayı dört gözle bekliyorum. Umarım benim gibi rahat bir yolculuk geçirirsin.
Seni bekleyen kocan
YEMEK - YOĞURT ÇORBASI
MALZEME: Yarım kilo yoğurt, 1 bardak pirinç, 1 yumurta, 1 kaşık salça, 1 kaşık tereyağı, 5 bardak su, nane, tuz, maydanoz. YAPILIŞI: Pirinç ayıklanıp yıkandıktan sonra, 2 bardak su ile yavaş ateşte haşlanır. Başka yerde yoğurt ile yumurta çırpılır. Kalan su ilâve edilir. Tuzu konup yavaş ateşte karıştırarak kaynatılır. Haşlanmış pirinçler de katılıp 10 dakika pişirilir. Yağ tavada eritilip salça ve iki kepçe su ilâve edilir. Nane ve maydanoz katıp servis yapılır.
Yemek : Sebze çorbası, Güveç, Yaprak sarması, Helva
Bediüzzaman'dan VECİZE SÖZLER. ***** Hastaların kalbini hoşnud etmek, teselli vermek, mühim bir sadaka hükmüne geçer. Lem'alar - 214 *****
Hakikat Damlaları
*** İnsan nefsiyle hesaplaşırken –ye’se düşmemek şartıyla– kendini yerden yere vurmalı fakat başkaları hakkında hep hüsn-ü zanda bulunmalıdır. ***