islamgezginleri
hos geldiniz lütfen üye olunuz

islamgezginleri
hos geldiniz lütfen üye olunuz

islamgezginleri
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

islamgezginleri

AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  GaleriGaleri  AramaArama  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  
En son konular
» EN ESKİ VE EN GUVENİLİR
9-MART-2010 Icon_minitimeCuma Şub. 10, 2017 9:51 am tarafından furkan54

» EN ESKİ VE EN GUVENİLİR
9-MART-2010 Icon_minitimeCuma Şub. 10, 2017 9:49 am tarafından furkan54

» Allah Kötülüğü De İyiliği De Murad Eder
9-MART-2010 Icon_minitimePaz Ocak 20, 2013 8:10 pm tarafından Selsebil

» Allah Her Şeyi Önceden Yazı İle Yaratır
9-MART-2010 Icon_minitimePaz Ocak 20, 2013 8:09 pm tarafından Selsebil

» Nefsin mertebeleri
9-MART-2010 Icon_minitimePaz Ocak 20, 2013 8:05 pm tarafından Selsebil

» İnsanda bir kemik hariç hepsi çürür
9-MART-2010 Icon_minitimeÇarş. Ara. 26, 2012 8:41 pm tarafından Selsebil

» ----İnsan----
9-MART-2010 Icon_minitimeÇarş. Ara. 26, 2012 8:21 pm tarafından Selsebil

» Kalbin Manevi Halleri
9-MART-2010 Icon_minitimeÇarş. Ara. 26, 2012 7:58 pm tarafından Selsebil

Similar topics
Arama

Sonuç :

Rechercher çıkıntı araştırma
Kasım 2024
PtsiSalıÇarş.Perş.CumaC.tesiPaz
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
TakvimTakvim
ONLİNE HAC REHBERİ
3D MEKANLAR

9-MART-2010

YazarMesaj
medahms
Co-Admin
Co-Admin
medahms

Ruh Hali : 9-MART-2010 Secilm10
Lakap : med-sa
Rep Gücü : 449

9-MART-2010 Empty
MesajKonu: 9-MART-2010   9-MART-2010 Icon_minitimeSalı Mart 09, 2010 11:34 am

Selamün Aleyküm.

9
MART
2010

9-MART-2010 Besmelesufn2

9-MART-2010 44153861ju6

9-MART-2010 204 9-MART-2010 204 9-MART-2010 204 9-MART-2010 204
Hicrî Kamerî : 23 REBÎ'UL-EVVEL 1431

9-MART-2010 Vr1257428658wt4

Hicrî Şemsî : 1387

Rûmî : 24 Subat 1425

Kasım : 122

9-MART-2010 Th_f-rose119-MART-2010 Th_f-rose119-MART-2010 Th_f-rose11

Salı
Bağ budama ve Kalem Aşısı zamanı - Lâleli Câmi'nin ibadete açılması (1764)

9-MART-2010 Div_greenpinkflowers-4
[Gündüzün uzaması 3 dak. - Ezânî sâat 1 dakika geri alınır.]

9-MART-2010 Divider_maroon

Duâ rahmetin, abdest namazın, namaz da Cennetin anahtarıdır. Hadîs-i şerîf
Allah korkusu, ibâdetlerin süsüdür. Hadîs-işerîf

9-MART-2010 Divider9-3

ÂYET
Bakara Sûresi
9-MART-2010 Bismillah

Medine'de inmiştir. 286 ayettir. Kur'an'ın en uzun süresidir. Adını, 67-71. ayetlerde yahudilere kesmeleri emredilen sığırdan alır. Yalnız 281.ayeti Veda Haccında Mekke'de inmiştir. İnanca, ahlaka, ve hayat nizamına dair hükümlerin önemli bir kısmı bu sürede yer almıştır.
9-MART-2010 Bismr62mz4ce

1. وَاتَّقُواْ يَوْمًا تُرْجَعُونَ فِيهِ إِلَى اللّهِ ثُمَّ تُوَفَّى كُلُّ نَفْسٍ مَّا كَسَبَتْ وَهُمْ لاَ يُظْلَمُونَ
  2. يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ إِذَا تَدَايَنتُم بِدَيْنٍ إِلَى أَجَلٍ مُّسَمًّى فَاكْتُبُوهُ وَلْيَكْتُب بَّيْنَكُمْ كَاتِبٌ بِالْعَدْلِ وَلاَ يَأْبَ كَاتِبٌ أَنْ يَكْتُبَ كَمَا عَلَّمَهُ اللّهُ فَلْيَكْتُبْ وَلْيُمْلِلِ الَّذِي عَلَيْهِ الْحَقُّ وَلْيَتَّقِ اللّهَ رَبَّهُ وَلاَ يَبْخَسْ مِنْهُ شَيْئًا فَإن كَانَ الَّذِي عَلَيْهِ الْحَقُّ سَفِيهًا أَوْ ضَعِيفًا أَوْ لاَ يَسْتَطِيعُ أَن يُمِلَّ هُوَ فَلْيُمْلِلْ وَلِيُّهُ بِالْعَدْلِ وَاسْتَشْهِدُواْ شَهِيدَيْنِ من رِّجَالِكُمْ فَإِن لَّمْ يَكُونَا رَجُلَيْنِ فَرَجُلٌ وَامْرَأَتَانِ مِمَّن تَرْضَوْنَ مِنَ الشُّهَدَاء أَن تَضِلَّ إْحْدَاهُمَا فَتُذَكِّرَ إِحْدَاهُمَا الأُخْرَى وَلاَ يَأْبَ الشُّهَدَاء إِذَا مَا دُعُواْ وَلاَ تَسْأَمُوْاْ أَن تَكْتُبُوْهُ صَغِيرًا أَو كَبِيرًا إِلَى أَجَلِهِ ذَلِكُمْ أَقْسَطُ عِندَ اللّهِ وَأَقْومُ لِلشَّهَادَةِ وَأَدْنَى أَلاَّ تَرْتَابُواْ إِلاَّ أَن تَكُونَ تِجَارَةً حَاضِرَةً تُدِيرُونَهَا بَيْنَكُمْ فَلَيْسَ عَلَيْكُمْ جُنَاحٌ أَلاَّ تَكْتُبُوهَا وَأَشْهِدُوْاْ إِذَا تَبَايَعْتُمْ وَلاَ يُضَآرَّ كَاتِبٌ وَلاَ شَهِيدٌ وَإِن تَفْعَلُواْ فَإِنَّهُ فُسُوقٌ بِكُمْ وَاتَّقُواْ اللّهَ وَيُعَلِّمُكُمُ اللّهُ وَاللّهُ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمٌ
  3. وَإِن كُنتُمْ عَلَى سَفَرٍ وَلَمْ تَجِدُواْ كَاتِبًا فَرِهَانٌ مَّقْبُوضَةٌ فَإِنْ أَمِنَ بَعْضُكُم بَعْضًا فَلْيُؤَدِّ الَّذِي اؤْتُمِنَ أَمَانَتَهُ وَلْيَتَّقِ اللّهَ رَبَّهُ وَلاَ تَكْتُمُواْ الشَّهَادَةَ وَمَن يَكْتُمْهَا فَإِنَّهُ آثِمٌ قَلْبُهُ وَاللّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ عَلِيمٌ
  4. لِّلَّهِ ما فِي السَّمَاواتِ وَمَا فِي الأَرْضِ وَإِن تُبْدُواْ مَا فِي أَنفُسِكُمْ أَوْ تُخْفُوهُ يُحَاسِبْكُم بِهِ اللّهُ فَيَغْفِرُ لِمَن يَشَاء وَيُعَذِّبُ مَن يَشَاء وَاللّهُ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ
  5. آمَنَ الرَّسُولُ بِمَا أُنزِلَ إِلَيْهِ مِن رَّبِّهِ وَالْمُؤْمِنُونَ كُلٌّ آمَنَ بِاللّهِ وَمَلآئِكَتِهِ وَكُتُبِهِ وَرُسُلِهِ لاَ نُفَرِّقُ بَيْنَ أَحَدٍ مِّن رُّسُلِهِ وَقَالُواْ سَمِعْنَا وَأَطَعْنَا غُفْرَانَكَ رَبَّنَا وَإِلَيْكَ الْمَصِيرُ
  6. لاَ يُكَلِّفُ اللّهُ نَفْسًا إِلاَّ وُسْعَهَا لَهَا مَا كَسَبَتْ وَعَلَيْهَا مَا اكْتَسَبَتْ رَبَّنَا لاَ تُؤَاخِذْنَا إِن نَّسِينَا أَوْ أَخْطَأْنَا رَبَّنَا وَلاَ تَحْمِلْ عَلَيْنَا إِصْرًا كَمَا حَمَلْتَهُ عَلَى الَّذِينَ مِن قَبْلِنَا رَبَّنَا وَلاَ تُحَمِّلْنَا مَا لاَ طَاقَةَ لَنَا بِهِ وَاعْفُ عَنَّا وَاغْفِرْ لَنَا وَارْحَمْنَآ أَنتَ مَوْلاَنَا فَانصُرْنَا عَلَى الْقَوْمِ الْكَافِرِينَ
281- Öyle bir günden korkunuz ki, o gün Allah'a döndürüleceksiniz. Sonra da herkese kazancı tamamıyla ödenecek ve hiç kimse haksızlığa uğramayacaktır.
282- Ey iman edenler! Belli bir vade ile karşılıklı borç alış verişinde bulunduğunuz vakit onu yazın. Hem aranızda doğruluğuyla tanınmış yazı bilen biri yazsın. Yazı bilen biri, Allah'ın, kendisine öğrettiği gibi yazmaktan kaçınmasın da yazsın. Bir de hak kendi üzerinde olan adam söyleyip yazdırsın ve herbiri yazarken Rabbi olan Allah'dan korksun da haktan birşey eksiltmesin. Şayet borçlu bir bunak veya küçük bir çocuk veya söyleyip yazdıramıyacak durumda biri ise velisi doğrusunu söyleyip yazdırsın. Erkeklerinizden hazırda olan iki kişiyi şahit de yapın. Şayet iki tane erkek hazırda yoksa, o zaman doğruluğuna güvendiğiniz şahitlerden bir erkekle iki kadın ki, birisi unutunca, öbürü hatırlatsın, şahitler de çağırıldıklarında kaçınmasınlar; siz yazanlar da az olmuş, çok olmuş, onu vadesine kadar yazmaktan usanmayın. Bu, Allah katında adalete daha uygun olduğu gibi; hem şahitlik için daha sağlam, hem şüpheye düşmemeniz için daha elverişlidir. Meğer ki, aranızda hemen devredeceğiniz bir ticaret olsun, o zaman bunu yazmamanızda sizin için bir sakınca yoktur. Alım satım yaptığınız vakit de yine şahit tutun. Ayrıca ne yazan, ne de şahitlik eden bir zarar görmesin. Eğer onlara zarar verirseniz, o işte mutlaka size dokunacak bir günah olur. Üstelik Allah'dan korkun. Allah size ayrıntılarıyla öğretiyor ve Allah her şeyi bilir.
283- Şayet siz sefer üzere olur bir kâtip de bulamazsanız, o vakit alınmış bir rehin belge yerine geçer. Yok eğer birbirinize güveniyorsanız kendisine güvenilen adam Rabbi olan Allah'dan korksun da üzerindeki emaneti ödesin. Bir de şahitliğinizi inkâr edip gizlemeyin, onu kim inkâr ederse mutlaka onun kalbi vebal içindedir. Her ne yaparsanız Allah onu bilir.
284- Göklerde ne var, yerde ne varsa hepsi Allah'ındır. Siz içinizdekileri açığa vursanız da gizli tutsanız da Allah onunla sizi hesaba çeker. Sonra dilediğini bağışlar, dilediğine de azab eder. Allah her şeye kadirdir.
285- Peygamber, Rabbi'nden kendisine ne indirildiyse ona iman etti. Müminlerin de hepsi Allah'a, meleklerine, kitaplarına ve peygamberlerine iman ettiler. "Biz Allah'ın peygamberleri arasında ayırım yapmayız, duyduk ve itaat ettik. Ey Rabbimiz, bağışlamanı dileriz, dönüş ancak sanadır." dediler.
286- Allah hiç kimseye gücünün yeteceğinden başka yük yüklemez. Herkesin kazandığı hayır kendisine, yaptığı kötülüğün zararı yine kendisinedir. Ey Rabbimiz, eğer unuttuk ya da yanıldıysak bizi tutup sorguya çekme! Ey Rabbimiz, bize bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme! Ey Rabbimiz, bize gücümüzün yetmeyeceği yükü de yükleme! Bağışla bizi, mağfiret et bizi, rahmet et bize! Sensin bizim Mevlamız, kâfir kavimlere karşı yardım et bize.

9-MART-2010 Div_greenpinkflowers-4
BİR Hadis

‏‏وَنُصِرْتُ عَلَى الْأَنْبِيَاءِ بِسِتٍّ أُعْطِيتُ ‏ ‏جَوَامِعَ الْكَلِمِ ‏ ‏فُضِّلْتُ

بِالرُّعْبِ وَأُتِلَّتْ ‏‏لِيَ الْغَنَائِمُ وَجُعِلَتْ ‏ ‏لِيَ الْأَرْضُ طَهُورًا وَمَسْجِدًا وَأُرْسِلْتُ

إِلَى الْخَلْقِ كَافَّةً وَخُتِمَ ‏ بِيَ النَّبِيُّونَ ‏

Diğer Peygamberlere verilmeyen altı şey bana verilmek
suretiyle üstün kılındım: Bana az sözle çok mana ifade
etme gücü verildi. (Düşmanlarımın kalbine) korku
salmam hususunda bana yardım edildi. Ganimetler bana
helal kılındı. Yer (yüzü) bana bir temizlik vasıtası
ve bir mescit kılındı. Tüm insanlığa Peygamber
gönderildim. Benimle Peygamberler sona erdi
Sahih-i Müslim'deki hadis numarası: 812

9-MART-2010 978287y6kuaab63k

BİR SÖZ

Çok günah ve dünya sevgisiyle hastalanan kalplerinizi, dünyadan soğuyarak ve günahları terkederek tedâvi ediniz. Ahmed bin Ebûl Havârî "Rahmetullahi Aleyh"

9-MART-2010 124858xntsco1sl7vk7

BİR DUA

Ey zengin olan, ey övülen, ey yoktan vâreden, ey kullarını (öldükten sonra tekrar diriltip)aslına iade eden, ey pek merhametli, ey çok sevgili Allah'ım! Helâlinden vererek bizi haramkıldığın şeylerden müstağni kıl. Tâatinle bizi ma'sıyetten de müstağni kıl. Fazl u kereminle bizi senden başkasından müstağni kıl. Allah'ım bize hakkı hakk olarak göster ve ona uymamızı bize müyesser kıl. Bize bâtılı da bâtıl olarak göster, ondan da kaçınmamızı bize nasîbeyle.Allah'ım bizi nefsimizin eline bırakma.Ya Rabbi! Bizden borcu gider ve bizi fakirlikten kurtarıp zenginleştir. Âmîn... Âmîn... Âmîn...

9-MART-2010 80xu5

BİR NASİHAT
İnsanın üç dostu vardır: 1. Şahsi dostu, 2. Dostunun dostu, 3. Düşmanının düşmanı.

Hz. Ali (r.a)

9-MART-2010 801jt8

KISSADAN HİSSE
Ben Ölü Eti Yemem
Adamın biri kalkıp Cüneyd-i Bağdadi'nin meclisinde dilenir Bu durumu gören Cüneyd-i Bağdadi kalbinden:
"Adamın vücudu sıhhatli, çalışıp kazanabilir, hal böyle iken niçin dileniyor ve bu zilete katlanıyor?" diye bir fikir geçti. Ogece rüyasında, üzeri örtülü bir tepsinin önüne konulup kendisine:
"Hadi ye" denildiğini gördü.Tepsinin kapağını kaldırınca, sözü edilen dilencinin ölmüş ve tepsinin içine konulmuş olduğunu gördü ve:
"Ben ölü eti yemem" dedi.Kendisine
"peki dün gece mescidde neyi yedin?" denildi Cüneyd_i Bağdadi:
"Kalb ile gıybet edilmiş olduğunu ve hatırından geçen şeylerden sorumlu tutulduğunu" anlamış. Diyor ki:Bu rüyanın heybet ve dehşetiyle uyanmış,abdest alıp iki rekat namaz kıldıktan sonra o dervişi aramaya koyulmuştur.Nihayet kendisini dicle nehrinin kenarında gördüm. Suya atılan sebze artıklarını, suyun yüzünden toplayıp yiyordu.Yanına vardığımı fark edince başını kaldırıp ve bana:
"Hakkımdaki düşüncenden ötürü tevbe etmedim mi?" diye sordu.
"Ettim, ettim dedim. Şöyle dedi:
"O halde şimdi var git."Kullarından tevbeyi kabul eden O'dur".(şuara;42/25) Şu "Hatır tevbesini" de muhafaza et!"

9-MART-2010 099d645804c2cf82e2e95470870b47279-MART-2010 Fe1d3e32e9a72fc0eff652b1064045e2
ÇOCUĞUNUZA İSİMLE

Erkek : Bekir - Kız : Beyza
9-MART-2010 Zt1307104251jo4

MANZUM ŞİİR - ZULÜM YAŞAMAZ
Fare dişleriyle kesti fidanı,
Duymadı fidandan çıkan figânı,

Fidanın dibinden fırlayan yılan,
Zararlı fareye vermedi aman.

Bir kirpi ansızın çıktı meydana,
Batırdı okunu zâlim yılana.

Kirpiyi bir tilki eyledi helâk,
Can vermiş yatıyor, yerde kirpi bak.

Bir köpek tilkinin geldi yanına,
Yavaşça sokulup girdi kanına.

Orada gezinen kaplanın biri,
Cüssesi kocaman, dişleri iri;

Pençesi köpeği böldü ikiye,
Kim demiş bir zulüm devamlı diye.

Avcının okuyla kıvrandı kaplan,
Avcı derisini yüzdüğü zaman,

Bir atlı gelerek istedi postu,
Elinde bir kılıç; atlının dostu.

Atlı, bir lahzada indi atından,
Avcı, oluverdi tatlı canından.

Postu terkisine koyup giderken,
“İşte çalışmadan kazandım.” derken,

Atının ayağı değdi bir taşa,
Başı parçalandı bak, baştanbaşa.

9-MART-2010 3b91d7e00dzo9ge5

SOHBET - HİDAYET
Allahü teâlâ hidayeti iki şekilde verir. Ya adâlet ile veya ihsân olarak verir. Bir kişi ellerini açıp da; “Yâ Rabbî, bana hidayet ver, ben dînimi doğru olarak öğrenmek istiyorum, beni bozulmaktan koru!” diye duâ etse, Allahü teâlâ böyle duâ eden kulunu kesinlikle kurtarır. Allahü teâlâ o kulunu kurtarmak için onun karşısına sevdiği bir kulunu çıkarır, böylece onu kurtarır. Bir kişinin kurtulması için mutlaka bir rehbere ihtiyacı vardır. Başka türlü kurtulmak olmaz. Adâlet ile kurtulmak budur.
Bazıları da vardır ki; hiç böyle duâ etmek aklına bile gelmediği, yiyip içip, yatıp kalktığı hâlde, Allahü teâlâ onu seçiyor ve hidayet veriyor. Allahü teâlâ onu ya cömertliğinden veya güzel bir huyundan dolayı seçer, ya da bir müminin duâsını almıştır da seçilmiştir. Mutlaka bir sebebi vardır ki, Allahü teâlâ onu seçmiştir. Allahü teâlânın seçtiğini, insanların ayrıca seçmesine lüzum yoktur.

9-MART-2010 44c865c131ed355a83cddfcqj3 9-MART-2010 44c865c131ed355a83cddfcqj3

Bediüzzaman'dan VECİZE SÖZ.

Baş ile yapılan secde Allah için olursa ibadettir, gayrısı için dalalettir. Mesnevi - 196

9-MART-2010 Linje7
Hakikat Damlaları

Kendi iyiliklerinin hafızı olmak marifet değildir.
9-MART-2010 38

SAĞLIK - PEKMEZ VAR PROBLEM YOK
Zamanımızda katkısız yiyecekler o kadar azaldı ki, bunları bilmek ve bulmak da o kadar zorlaştı. İşte bunlardan bir tanesi pekmez. Şekerin zararlı olduğu anlaşılınca, değeri bir kat daha arttı. Sabahları yenen 2 kaşık pekmez, günlük; kalsiyum, demir, potasyum ve magnezyum ihtiyacımızın büyük bir kısmını karşılar. İşte diğer faydalarından bazıları:
ÜZÜM PEKMEZİ

• Enerji verir. İştah açar.
  • Vücuttaki kanı arttırır.
  • Damar sertliğine iyi gelir.
  • Kan dolaşımını rahatlatır.
  • Hamilelikte ve bebek gelişiminde çok faydalıdır.
DUT PEKMEZİ

• Ülser hastalığına iyi gelir.
  • Astım ve bronşitte faydalıdır.
  • Soğuğa karşı direnci artırır.
  • Sporcuların enerji deposudur.
  • Bebek gelişimine yardımcıdır.
  • Zekâ gelişimine yardımcı olur.
KEÇİBOYNUZU PEKMEZİ

• Kansızlığa birebirdir.
  • Bağırsakları çalıştırır.
  • Kolesterolü düşürür ve tansiyonu dengeler.
  • Vücudu güçlendirip, dinamikleştirir.
  • Astım ve bronşitte faydalıdır.
9-MART-2010 PP2RspANdK
http://www.seydisehirlim.com/

9-MART-2010
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» 27-MART-2010
» 2-MART-2010
» 4-MART-2010